Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Orphale Cruckestadion
9/9 voor Ronse
Filip Van der Elst

Het is duidelijk dat FC Brussels in een dipje zit: de partij tegen Ronse, die absoluut gewonnen moest worden, draaide uit op een ontgoocheling. Brussels speelde ondermaats, slikte in elke helft één doelpunt, en de aansluitingstreffer kwam te laat.

De partij begon met een erg lange studieronde: Brussels probeerde het initiatief te nemen, maar moest opletten voor de gevaarlijke counters van de thuisploeg. Op een eerste kans was het dan ook wachten tot halverwege de eerste helft, toen Charlet een voorzet van Lutula overkopte. Vijf minuten later was het toch raak, maar dan aan de overkant: de volledig vrijstaande Romont kopte knap een voorzet van Ferreira in de hoek (1-0). Brussels had dan wel het meeste balbezit en veldoverwicht, maar het kon dat niet echt omzetten in doelrijpe kansen. Lage schoten van Tohoua en Zola vormden maar weinig problemen voor doelman Cottier.

In de tweede helft leek niets erop te wijzen dat de bezoekers de voorsprong van de Ronsenaren nog in gevaar konden brengen. Ronse verdedigde uitstekend, en brak af en toe gevaarlijk uit. Bij een van die uitbraken, een dikke twintig minuten voor tijd, werd de partij quasi definitief beslist:  een rake kopbal van De Broyer zorgde voor de verdubbeling van de score (2-0). De veer was gebroken bij Brussels, dat nog wel een gekruist schot van Sanogo voorlangs zag gaan. Meteen daarna vond de Ivoriaanse scherpschutter dan toch nog de weg naar het doel, toen hij een voorzet van Tohoua in doel verlengde (2-1). Verder dan dat kwam Brussels echter niet meer: de beste kans was zelfs nog voor Ronse, maar De Broyer plaatste de bal over het doel van Werner. In de blessuretijd kreeg Le Postollec nog een tweede gele kaart na een iets te drieste tackle, waardoor hij de verplaatsing van volgende week naar Beveren zal moeten missen.