Analyse Winteranalyse Charleroi: Linkerkolom is haalbaar

Dirk Pieters
| 0 reacties
Winteranalyse Charleroi: Linkerkolom is haalbaar
Foto: © SC

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staan Kortrijk en Charleroi op het programma.

* VERWACHTINGEN VOOR HET SEIZOEN
 
De kas werd afgelopen zomer goed gespijsd, wat wil zeggen dat er redelijk wat spelers vertrokken. Vooral Club Brugge deed een aardige duit in het zakje door Laurent Ciman en topschutter Joseph Akpala te kopen. De Karolo's hebben een stevig geheel dat de linkerkolom net moet halen.
 
* HEENRONDE
 
Het bestuur van Charleroi deed voor de competitie geen voorspellingen over Europees voetbal en maar gelukkig ook, want de spelers bakten er in de heenronde niet al te veel van. Mooie prestaties werden afgewisseld met smadelijke nederlagen. Het belangrijkste resultaat was hoogstwaarschijnlijk de 1-2-overwinning op het veld van rivaal Standard. Tegen Club Brugge sleepte Charleroi een puik gelijkspel uit de brand. Er werd wel thuis verloren van KV Kortrijk en KV Mechelen.
 
* TOPPER
 
Dat Bertrand Laquait een goede doelman is, weet iedereen, maar de goalie van Charleroi blijft dat bewijzen. Ook deze heenronde stond Laquait goed te keepen, hij kon echter niet altijd rekenen op zijn ploegmakkers. Vooral de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop tegen Racing Genk was daarvoor illustratief. Laquait stond een hele wedstrijd in een schietkraam en hield zijn netten bijna 90 minuten schoon, toch moest hij zich éénmaal gewonnen geven op een ultieme poging van Jelle Vossen. Opnieuw was al zijn werk voor niets geweest. 
 
* FLOPPER
 
Komt het nog wel goed met Cyril Théreau? De aanvaller van Charleroi stond al heel wat wedstrijden in de basis, maar kon nauwelijks kansen creëren, laat staan doelpunten maken. De ex-aanvaller van Anderlecht deed welgeteld één keer de netten trillen. Van Théréau werd heel wat verwacht aan de start van het seizoen, maar het wil maar niet lukken voor de Fransman. Toch blijven de Bayats geloven in het kunnen van hun spits.  
 
 
* HOE MOET HET VERDER?
 
Charleroi staat lager dan verwacht, maar of de club echt in de problemen zal komen, blijft nog een vraagteken. Met een nieuwe coach, de Schot John Collins, aan het roer hoopt Charleroi toch nog een rustig seizoen te kunnen meemaken. De Karolo's zagen ondertussen wel al Tim Smolders vertrekken naar AA Gent, maar Massimo Moia maakte een transfer in de omgekeerde richting. Voor het overige blijft het windstil in het Stade Du Pays de Charleroi. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties