Analyse Winteranalyse KV Kortrijk: Sterke heenronde

Dirk Pieters
| 10 reacties
Winteranalyse KV Kortrijk: Sterke heenronde
Foto: © SC

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staan Kortrijk en Charleroi op het programma.

* VERWACHTINGEN VOOR HET SEIZOEN
 
KV Kortrijk is geen hoogvlieger, maar zou in principe een ploeg moeten hebben, die zich net kan redden in de hoogste klasse. In een normaal seizoen althans, want dit seizoen zijn er vier degradanten en daardoor kan het wel eens heet worden voor de ploeg. Het zal figuurlijk knokken worden.
 
* HEENRONDE
 
KV Kortrijk kan terugblikken op een knappe heenronde. De club presteerde nog wel wisselvallig, maar het mag als neo-eersteklasser best fier zijn op de behaalde prestaties. Kortrijk kende een moeilijke start van de competitie met nederlagen tegen Standard en Anderlecht, maar nadien wist het de nodige punten te sprokkelen.
 
Met een zeven op negen tegen Bergen, Charleroi en Germinal Beerschot deed Kortrijk een uitstekende zaak. Het mooiste resultaat speelde zich af op speeldag vijftien toen thuis met 3-1 gewonnen werd van Racing Genk. De West-Vlamingen sloten de heenronde af met een vier op zes en een knappe elfde plaats in het klassement.
 
* TOPPER
 
KV Kortrijk is als neo-eersteklasser aan een uitstekend seizoen bezig. Voor de goede prestaties krijgt vooral trainer Hein Vanhaezebrouck een grote pluim. De oefenmeester haalde met mooi en aanvallend voetbal de nodige punten en zorgde eveneens voor het nodige spektakel. Toch heeft de coach veel te danken aan de sterke Elimane Coulibaly. De stevige spits was dit seizoen al goed voor zeven doelpunten.
 
* FLOPPER
 
Wat het begin van iets moois moest worden, is geëindigd in een nachtmerrie voor Glenn Verbauwhede. De tweede doelman van Club Brugge kwam in het begin van het seizoen op uitleenbasis naar KV Kortrijk, een overstap die gemaakt werd om meer speelminuten te verkrijgen, maar dat werd een flop. Verbauwhede speelde geen enkele minuut in het shirt van KV Kortrijk. De doelman liet zich ook negatief opmerken, toen hij KV Mechelen - spits Bjorn Vleminckx ging vertellen wat de zwakke punten waren van Kortrijk-doelman Peter Mollez, in de hoop dat die een slechte prestatie zou neerzetten.
 
* HOE MOET HET VERDER?
 
Op de vraag hoe het verder moet, zal iedereen het bij KV Kortrijk wel eens zijn: op dezelfde manier zoals men totnogtoe bezig was. Als neo-eersteklasser doet KVK het behoorlijk goed: al lange tijd ongeslagen in eigen huis, Standard uit de beker gewipt en een redelijk veilige plaats in het klassement. Meer moet dat niet zijn voor KV Kortrijk en daarom is de club dan ook niet echt op zoek naar versterking. Toch valt het af te wachten of Mollez in het doel zal staan in de terugronde. De doelman weigerde een contractverlenging te tekenen en kan rekenen op heel wat interesse. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties