Inter en Sampdoria in halve finale

Maarten Vandenabeele
| 11 reacties

Inter en Sampdoria zijn de eerste twee halvefinalisten van de Coppa Italia. Inter was sterker dan Roma, terwijl Samp de maat nam van Udinese.

Inter had wat recht te zetten na de blamage in Bergamo en al na 10 minuten kwamen de Nerazzurri op voorsprong: na wat geklungel in de Romeinse verdediging kon Adriano de bal simpel binnenschieten, 1-0. Na het uitstekende begin van de thuisploeg kwamen de Giallorossi beter in de match, maar voor de rust veranderde de score niet meer.
Roma kwam verdiend langszij net voorbij het uur: met een harde knal gaf Taddei doelman Toldo het nakijken, 1-1. De vreugde bij de bezoekers was van korte duur, want onmiddellijk daarna scoorde Ibrahimovic, nadat doelman Artur een poging van Samuel niet kon pakken: 2-1. De Romeinen konden geen tweede keer meer reageren, zodat Inter zich mag opmaken voor de halve finale tegen Sampdoria.

Samp was na penalty's de winnaar in Udine. Pazzini zette zijn nieuwe ploeg in de 55e minuut op 0-1, maar niet veel later scoorde Di Natale op strafschop tegen: 1-1. Na 90 minuten stond die stand nog steeds op het bord en ook in de verlengingen werd niet gescoord, zodat penalty's de beslissing moesten brengen. Doelman Mirante pakte de pogingen van D'Agostino en Pepe. Gastaldello trapte Samp vervolgens naar winst.

Morgen nemen Lazio en Torino het tegen elkaar op in Rome. Binnen twee weken zorgt Napoli - Juventus voor de laatste ploeg in de halve finale.