Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Luminus Arena
Genk vlot voorbij mak Bergen
Fabian Morren

Racing Genk heeft een logische zege behaald tegen Bergen. De Limburgers wonnen verdiend met 2-0 en vegen zo de 4-1 nederlaag van afgelopen week bij Germinal Beerschot uit.

De wedstrijd kon moeilijk beter beginnen voor Genk. Al in de tweede minuut scoorde Toth de 1-0. De Hongaar knalde hard binnen na een aflegger van Alex Da Silva. De reactie van Bergen kwam er via Dahmane, maar zijn vrije trap ging net naast.

De bezoekers slaagden er echter niet in om Genk in de problemen te brengen. De Limburgers controleerden de wedstrijd en zorgde voor gevaar via Pudil. De pogingen van de Tsjech kenden in de eerste helft evenwel geen succes.

Bergen stelde daar weinig of niets tegenover. Bovendien moest het team van trainer Dessy nog een hele helft met tien verder. Collet kreeg vlak voor de rust in enkele minuten tijd twee keer geel.

Zwak Bergen

Met tien man lukte het de bezoekers helemaal niet meer. In tegenstelling tot de eerste helft kende Pudil na de pauze wel succes en zette Genk zo op rozen. De middenvelder trapte de bal mooi in de hoek binnen.

Nadien controleerde Genk rustig de wedstrijd. Tiago kreeg nog een goeie kans, maar verzuimde om het duel helemaal te beslissen. De zege kwam echter op geen enkel moment nog in gevaar, want Bergen was ook in de slotfase niet meer gevaarlijk.