Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea houdt ManU in het vizier
Kevin Vanbuggenhout

Om de achterstand om Manchester United niet te groot te laten worden moest Chelsea de drie punten thuishouden tegen Middlesbrough. Twee doelpunten van Kalou volstonden voor de belangrijke overwinning.

Middlesbrough had in zijn laatste acht wedstrijden niet meer kunnen winnen en trok dus zonder hoge verwachtingen naar Stamford Bridge. Chelsea speelde de bal in het begin makkelijk rond. Ashley Cole kopte een goede kans in het zijnet. Verder dan dat geraakte Chelsea in de eerste helft niet. The Blues deden heel weinig met het balbezit en de verdediging van Middlesbrough kwam amper of niet in de problemen. Middlesbrough haalde zo makkelijk de rust met een 0-0 stand.

Na de koffie ging er meer dreiging van Chelsea uit, al kwam die er vooral na hoekschoppen. Na een hoekschop van Lampard volgden er een paar kopballen, Kalou kopte van dichtbij achterwaarts over. Even voor het uur werd de ban dan toch gebroken. Een hoekschop van Lampard bleef hangen voor doel en Kalou trapte in één tijd knap binnen: 1-0. Voor Kalou was het zijn eerste doelpunt sinds de heenmatch tegen Middlesbrough. Na dit doelpunt kon Boro Chelsea even onder druk zetten, maar de thuisploeg trok al snel het balbezit weer naar zich toe. Negen minuten voor het einde werd het 2-0, alweer na een hoekschop. Turner ging vlot onder de bal door en de vrijstaande Kalou kopte zowaar zijn tweede doelpunt van de avond binnen: 2-0.

Het was niet met sprankelend voetbal, maar Chelsea deed wat het moest doen en hield de drie punten thuis tegen Middlesbrough. Chelsea deelt nu de tweede plaats met Liverpool en staat op twee punten van leider Man United, dat wel nog een match te goed heeft. Middlesbrough verkeert nog steeds in accuut degradatiegevaar.