Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale
Foto: © SC

Herentals is blijft maar gaan in derde C. Het heeft al tien punten voorsprong op zijn dichtste belager. In de andere reeksen gaat het er spannender aan toe.

Derde A:

Sint Job wipt naar eerste plaats

Oelegem is niet langer leider in derde A. Het verloor van staartteam Halle met 4-2. Daardoor wippen Oostmalle en Sint Job over Oelegem. Oostmalle won met 2-0 van Meerle, maar Sint Job is de nieuwe leider na winst tegen Kalmthout. Minderhout, Zoersel en Loenhout staan ook nog op beperkte afstand van de leider en doen nog mee voor de titel. Zoersel won makkelijk van Achterbroek, Minderhout zegevierde dan weer eenvoudig bij Pulderbos. Loenhout was minder gelukkig. Het verloor van Meer.

Maria Ter Heide volgt

Maria Ter Heide staat op de achtste plaats, maar telt toch slechts zeven punten achterstand op de leider. Het won afgelopen weekend van Schilde met 3-2. Ten slotte noteerden we ook nog een zege van Brecht op bezoek bij Horendonk.

Derde B:

Merksem wint topper en is leider

FC Merksem won afgelopen weekend de topper bij Zwijndrecht met 3-5. Het wipt daardoor over Zwijndrecht naar de eerste plaats. Rochus beent Zwijndrecht bij op de tweede plaats na 2-0-winst tegen Wintam. Zowel de promovendus als Rochus hebben twee punten minder dan de leider. Hemiksem blijft ook bovenaan meestrijden na een zege tegen Oppuurs.

Maccabi zakt weg, Ekeren stijgt

Maccabi is na de winterstop aan het wegzakken. Ook tegen Branst kon de club uit Hoboken geen afstand nemen, 2-2. Daardoor ziet Maccabi FC Ekeren naderen tot op een punt. Ekeren won van Linkeroever en pakte zijn vierde zege op rij.

Ook Lippelo is goed bezig. Het won van rode lantaarn Hove en is nu dertiende. Het kelderduel tussen Reet en Hoboken eindigde op 2-2. Schelle en Aartselaar hielden elkaar tenslotte in evenwicht.


Derde C:

Herentals vergroot voorsprong

Leider Herentals won afgelopen weekend met het kleinste verschl van Kessel en vergroot zijn voorsprong op de eerste achtervolger. GR Katelijne is die eerste achtervolger. Het heeft na het verlies in Hooikt tien punten minder dan de leider. Katelijne voert wel een achtervolgend groepje aan. Hooikt is na zijn winst derde. Grasheide, Duffel en Leest hebben drie punten minder dan de tweede in de rangschikking. Grasheide speelde gelijk tegen Leest. Ook Duffel was ongelukkig en verloor van Heffen. Beerzel, de zevende, sluit de achtervolgende groep af. Ook die club verloor. Dat gebeurde in eigen huis tegen Hombeek.

Rode lantaarn krijgt slaag

Heultje blijft afgetekend laatste. Een 1-5-nederlaag tegen Itegem veranderde daar uiteraard niets aan. Nog onderaan boekte Bouwel een zege tegen Herenthout. SC Mechelen kon afgelopen weekend niet winnen. Het verloor met 2-0 van Broechem.

Derde D:

Leider verrassend ten onder

Mol heeft nog steeds zes punten voorsprong op de tweede in de stand, White Star. Mol verloor in eigen huis van Vrij Arendonk met 1-2. Gelukkig voor de leider verloor ook dichtste achtervolger White Star (1-0 bij Kasterlee). Lentezon profiteerde en sluipt na winst tegen Herstelt tot op twee punten van de tweede. Beekhoek won dan weer op bezoek bij Larum en sluit de top-4 af.

Puntje voor Oevel

Oevel is nog steeds uitzichtloos laatste. Het pakte op speeldag 21 wel een punt op bezoek bij Retie. De degradatietopper tussen Vorst en Tongerlo draaide dan weer uit in het voordeel van Tongerlo. Flandria kon na een lange periode nog eens winnen. Het zegevierde op bezoek bij Netezonen. Ten slotte was er ook nog een zege voor Weelde tegen Berg en Dal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties