Leye: "Transfer is als een echtscheiding"

Jeroen Pyl
| 7 reacties
Leye: "Transfer is als een echtscheiding"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Een transfer is als een echtscheiding, het gaat niet altijd zoals het zou moeten." Met deze opvallende uitspraak belicht Mbaye Leye in Het Laatste Nieuws zijn transfer van Zulte Waregem naar AA Gent vorige maand.

Volgens Zulte Waregem dreigde Leye (foto) de club met de wet van '78 te verlaten indien ze de transfer naar Gent zou tegenwerken. Zo zouden ze in Waregem helemaal geen transfersom ontvangen. Verder zou de Senegalees ook niet hebben willen spelen tegen KV Mechelen. “Voor de wedstrijd tegen Mechelen heb ik gewoon gezegd dat ik niet wou spelen zolang er geen duidelijkheid was over mijn situatie”, verdedigt Leye zichzelf.

 

Volgens Vincent Mannaert, de manager van Zulte Waregem, heeft Leye zijn eigen vertrek geforceerd. “Wij wilden meewerken aan een overgang na het seizoen, maar daar wou hij niets van weten. Dat was geen gezonde situatie meer voor de club.” Leye is teleurgesteld in het moddergooien. “Ik heb gemerkt dat er veel hypocrisie is in het voetbalmilieu. De mensen van Zulte Waregem weten dat ik ontgoocheld ben in hen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties