Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale
Foto: © SC

De titelstrijd is in alle reeksen nog bijzonder spannend. Alleen in de C-reeks lijkt Herentals niet meer in te halen.

Derde provinciale A:

Maria-ter-Heide haakt af

De titelstrijd in derde A is nog steeds bijzonder spannend, maar Maria-ter-Heide lijkt geen grote rol van betekenis meer te zullen spelen in het titeldebat. Het speelde afgelopen weekend gelijk tegen Brecht en telt nu toch al redelijk veel achterstand op de leider. Die leider is nog steeds Sint-Job. Het won met 1-2 bij Schilde en heeft twee punten voorsprong op Oelegem en Meer. Oelegem hield de punten thuis tegen Pulderbos terwijl Meer het nipt haalde op bezoek bij Meerle. Oostmalle deed geen te beste zaak in de titelstrijd door 2-2 gelijk te spelen op het veld van Minderhout. Het heeft drie punten minder dan de leider.

Loenhout deed zo mogelijk de slechtste zaak van het weekend. Het verliest voeling met de toppers na thuisverlies tegen Zoersel. Zoersel staat op zijn beurt vijfde op vijf punten van de leider.

Kalmthout en Halle in evenwicht

De laatste en de voorlaatste stonden afgelopen weekend tegenover elkaar. Rode lantaarn Kalmthout speelde in eigen huis 2-2 gelijk tegen Halle. Het verschil tussen beide teams bedraagt zeven punten. Nog onderaan deelde Horendonk een tik uit aan Achterbroek (0-1).


Derde provinciale B:

Rochus is lachende derde

Vorige week nog heroverde FC Merksem de leidersplaats, maar het heeft daar niet lang van kunnen genieten. Het ging op eigen terrein namelijk verrassend ten onder tegen Lippelo en is de leidersplaats kwijt. Zwijndrecht kon daar niet echt van profiteren. Het geraakte, ook al verrassend, niet verder dan 3-3 bij Hoboken. Zwijndrecht volgt op twee punten van de nieuwe leider en dat is Rochus. Rochus Deurne won overtuigend op bezoek bij Sparta Linkeroever en heeft een punt meer dan Merksem en Hemiksem. Dat laatste team won met 0-2 bij Aartselaar.

FC Ekeren zet zegemars verder

FC Ekeren heeft het goede ritme gevonden. Ook Oppuurs kon de zegereeks van Ekeren niet stoppen en verloor op eigen veld met 0-3. De ploeg die vorig jaar nog degradeerde uit tweede heeft na een dramatische heenronde plots de toppers in het vizier. Schelle beleefde ook een hele slechte heenronde, maar is er inmiddels opnieuw bovenop. Afgelopen weekend werd er makkelijk gewonnen bij Hove.

Maccabi en Wintam, twee teams op de sukkel, speelden afgelopen weekend 1-1 gelijk tegen elkaar. Ten slotte hield Branst ook nog de punten thuis tegen Reet.


Derde provinciale C:

Herentals verpulvert Mechelen

Leider Herentals mag het kampioenenfeest al vastleggen. Het won afgelopen weekend met 0-7 bij SC Mechelen en heeft dertien punten meer dan de dichtste achtervolgers. Grasheide, Duffel, Katelijne en Leest hebben evenveel punten. Grasheide won van Beerzel terwijl Duffel de betere was van Bouwel. Ook Leest won, dat gebeurde bij Kessel. Die drie teams beenden Katelijne bij. Dat verloor verrassend met 0-4 van Heffen. Hooikt deed bovenaan de slechtste zaak. Het verloor bij Hombeek en speelde zo de tweede plaats kwijt.

Heultje uitzichtloos laatste
Heultje blijft uitzichtloos op de laatste plaats staan. Het verloor met 3-1 van Herenthout en heeft vijf punten minder dan de voorlaatste. In de middenmoot was er nog een zege voor Broechem bij Itegem.


Derde provinciale D:

Vorst grijpt naast de zege

Vorst blijft voorlopig voorlaatste in derde D. Het verloor afgelopen weekend op bezoek bij middenmotor Arendonk. Vorst houdt dus enkel Oevel achter zich. De rode lantaarn boekte tegen Weelde zijn tweede zege van het seizoen. Ook Larum en Herselt, twee andere staartteams, verloren. Herselt verloor thuis van Retie, Larum ging de boot in op bezoek bij White Star.

Mol ziet concurrentie dichter bij komen

Mol kwam op zondag niet verder dan een gelijkspel bij Beekhoek. Het ziet White Star naderen tot op vier punten. Lentezon miste de kans om tot op zes punten van Mol te komen. Het speelde echter gelijk bij staartteam Tongerlo.

Flandria won opnieuw, deze keer met 2-1, maar van de titel dromen ze daar al een tijdje niet meer.

Ten slotte noteerden we nog zeges voor Berg en Dal en Retie. Berg en Dal klopte op eigen veld Netezonen, Retie won te Herselt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties