Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Le Canonnier
Matig Anderlecht lijdt puntenverlies
Fabian Morren

Anderlecht heeft twee dure punten laten liggen bij Moeskroen. Op Le Cannonier kwam paars-wit niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Standard kan zondag weer tot op twee punten van de leider sluipen.

Anderlecht miste de geschorste Tom De Sutter en de geblesseerden Lucas Biglia en Jonathan Legear. Zo kregen Matias Suarez, Bakary Sare en Thomas Chatelle nog eens hun kans.

Het eerste kansje was voor Anderlecht. Een voorzet van Boussoufa werd over gekopt door Suarez. Even voorbij het kwartier kreeg Guillaume Gillet de beste mogelijkheid, maar hij besloot op de paal.

Toch was het allerminst overtuigend wat de bezoekers lieten zien. Moeskroen was zelf dicht bij een doelpunt, maar Idir Ouali knalde tegen de lat. Kort na de rust mocht de thuisploeg wél vieren. Sakanoko bediende Vandooren en die maakte er 1-0 van.

Anderlecht vond geen antwoord op die tegentreffer. Paars-wit speelde zonder inspiratie en leek niet meer langszij te komen. Tot het team van trainer Jacobs wat geholpen werd door ref Stéphane Breda. Na een tackle op de bal van Lepoint wees hij naar de stip.

Thomas Chatelle liet de unieke kans niet liggen. Vanaf de strafschopstip bracht hij Anderlecht onverdiend weer op gelijke hoogte. Nadien kampeerden de bezoekers op de helft van Moeskroen. Anderlecht zette nog alles op alles.

In de slotminuut leek de overwinning er te komen voor de bezoekers, maar volgens scheidsrechter Breda was de bal niet helemaal over de lijn geweest. [MDN]