Datum: 27/02/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen bezorgt Van Geneugden zware kater
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
KV Mechelen bezorgt Van Geneugden zware kater
Foto: © SC

Ronny Van Geneugden zit met de handen in het haar. Na een gelijkspel tegen Moeskroen leed hij op KV Mechelen opnieuw duur puntenverlies. De zege tegen Club Brugge is meteen ongedaan gemaakt. Malinwa heeft de degradatie definitief afgewend.

Racing Genk kon bij winst Club Brugge onder druk zetten met het oog op de derde plaats, maar de Limburgers voetbalden op KV Mechelen ondermaats om een driepunter te rechtvaardigen. Zelfs met Stein Huysegems en Tom De Mul in zijn rangen slaagt Genk er niet in om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Op de koop toe ging Davino Verhulst twee keer in de fout.
 
KV Mechelen moet het met veel minder kwaliteit stellen, maar was op wilskracht voor de rust gevaarlijker dan de bezoekers uit Genk. Julien Gorius bracht de thuisploeg verdiend op voorsprong. Al kreeg de Fransman bij zijn openingstreffer wel een handje toegestoken van Davino Verhulst. De Genkse goalie stond veel te ver voor zijn doel en zag de lobbal van Gorius in zijn netten belanden. Giuseppe Rossini kreeg nog enkele halve kansjes. Onvoldoende echter om Verhulst een tweede keer te verontrusten.
 
Racing Genk had vroeg in de wedstrijd al de kans gekregen om op voorsprong te komen, maar Maxime Biset haalde een kopbal van Jelle Vossen van de lijn. Wouter Biebauw kende geen problemen met een schotje van Tom De Mul.
 
Na de rust kwamen de bezoekers veel beter voor de dag. Joao Carlos zette na een knappe één-twee met Elyaniv Barda de bordjes al snel op gelijk hoogte. Het zesde competitiedoelpunt al voor de centrale verdediger, die daarmee opnieuw alleen topschutter wordt bij Racing Genk.
 
De Limburgers herstelden het evenwicht in de wedstrijd, maar Vossen trapte voor een lege kooi de rebound op een poging van Barda over. Een afstandsschot van De Mul verdween in het zijnet.
 
Dure missers voor Racing Genk want in de slotfase kopte Rossini op een hoekschop van Antun Dunkovic de winning goal voorbij Verhulst, die opnieuw niet vrijuit ging. Huysegems kopte in een slotoffensief dé kans op de gelijkmaker nog over het doel van Biebauw. (AN)
Herbeleef KV Mechelen - KRC Genk