Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Zo dadelijk neemt RC Genk het in het Veolia stadion op tegen KV Mechelen, de ploeg in vorm. Genk wil na een teleurstellend gelijkspel tegen Moeskroen weer aanknopen met een zege. Mechelen beoogt, na een zeven op negen, een verdere opmars in de rangschikking.
KV Mechelen: Biebauw Wouter, Van Hoevelen Kenny, Persoons Koen, Rossini Giuseppe, Mununga Joachim, Gorius Julien, Asare Akwasi-Nana, Biset Maxime, Van Dessel Romeo, Vrancken Wouter, Imschoot Kristof.
Racing Genk: Verhulst Davino, Hubert David, Daeselaire Dimitri, De Mul Tom, Anele Ngongca, Huysegems Stein, Barda Elyaniv, Vossen Jelle, Toth Balazs, Carlos Pinto Chaves Joao, Pudil Daniel.
1
Gumienny fluit de wedstrijd op gang.
3
Eerste doelpoging van de thuisploeg. Koen Persoons knalt een volley hoog over.
5
We zijn nog vroeg in de partij, maar Pudil heeft duidelijk zijn handen al vol met Mununga.
9
Voorlopig slaan de bezoekers er niet in om een aanval op poten te zetten. Hubert kan Daeseleire niet bereiken.
10
Barda gaat neer in de zestien, maar Gumienny laat doorspelen.
12
Pudil zet knap voor naar Vossen, die met een overhoekse kopbal Biebauw verschalkt. Biset brengt echter redding op de lijn.
13

Goal
Doelpunt van Julien Gorius (Onbekend Onbekend)
1-0 voor KV Mechelen! Gorius mag na een verlengde kopbal zomaar aanleggen van op 18 meter. Met een mooie boogbal verschalkt hij Davino Verhulst.
16
Pudil legt de bal weer klaar voor Vossen. Het schot van de jonge Limburger zeilt ver over. Genk toont zich meer voor het doel van Biebauw.
18
De Mul met een optimistische poging. Zijn schot gaat ver naast.
20
Mechelen laat het initiatief nu aan de bezoekers, maar Genk kan Biebauw niet in moeilijkheden brengen.
22
Een foutje van Van Dessel levert bijna een vrije doorgang voor Barda op. Maxime Biset stelt echter nog orde op zaken.
23
De Mul trekt nog eens voor van op rechts. Van Dessel komt net op tijd om de bal in corner te werken.
25
Daeseleire hindert Asare. Gumienny houdt de kaarten op zak en krijgt het Veolia stadion over zich heen.
30
De Mul test Biebauw met een schot in één tijd. De Mechelen-doelman pakt klemvast.
32
Rossini verlengt ei zo na een vrije trap in doel. Verhulst staat goed opgesteld en pakt makkelijk.
34
Gorius draait snel en schiet onmiddellijk, maar Verhulst verkleint goed zijn hoek.
38
Mununga bereikt Rossini met een mooie krul. De spits kopt, al duikend, recht op Verhulst.
42
Van Dessel gaat hangen aan Barda, die bijna alleen op Biebauw kon afgaan. Gumienny ziet er geen gele kaart in.
45
We spelen één minuut extra tijd. Na die vroege treffer van Gorius verdween het tempo uit de wedstrijd. Genk neemt het initiatief, maar de beste kansen zijn voor de thuisploeg.

Scheidsrechter
Rust
Mechelen gaat met 1-0 de rust in, wat al bij al een terechte ruststand is. Genk zal in de tweede helft beter voor de dag moeten komen want de thuisploeg heeft voorlopig alles onder controle.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Mechelen trapt de tweede helft af.
49
Rossini kopt de eerste kans van de tweede helft over na een vrije trap van Gorius.
50

Goal
Doelpunt van Joao Carlos (Elyaniv Barda)
Genk combineert uit het niets een prachtige aanval. Carlos rukt mee op en verschijnt na een combinatie met Barda alleen voor Biebauw: 1-1!
54
Tweede hoekschop op een rij voor de thuisploeg. De Mechelen-aanhang laat zich nog eens horen.
56
Mununga wordt neergehaald door Pudil. Gumienny lijkt vandaag geen kaarten bij zich te hebben.
58
Genk kan een counter opzetten. De Mul legt aan van aan het strafschopgebied, maar knalt in het zijnet.
59
Huysegems duikt alleen op voor Biebauw, maar talmt te lang.
60
 Gele kaart voor David Hubert
De eerste gele kaart is voor Hubert, na een fout op Asare.
61
Gorius probeert het eens van ver. Geen al te misse poging van de doelpuntenmaker.
61
Vervangen Dimitri Daeseleire
Ingevallen Hans Cornelis

62
 Gele kaart voor Stein Huysegems
Mununga is Huysegems te snel af en die laatste trekt aan de noodrem.
66
Mununga blijft Rossini vinden, maar de kopbal is te zwak om Verhulst te verontrusten.
68
Barda ontbindt stilaan zijn duivels. Genk dwing na een scrimmage een corner af, die niets oplevert. De bezoekers nemen de partij stilaan in handen.
68
Barda neemt Biebauw onder schot. De doelman lost, maar Vossen laat de rebound voor open doel onbegrijpelijk liggen.
70
Mununga dribbelt zich tussen twee man en gaat dan neer. Gumienny laat zich niet vangen. Er leek op het eerste zicht ook weinig aan de hand.
71
Vervangen Daniel Pudil
Ingevallen Eric Matoukou

73
We beginnen aan het laatste kwart van de wedstrijd en het tempo gaat, bizar genoeg, de hoogte in.
75
Vervangen Julien Gorius
Ingevallen Antun Dunkovic

77
Dunkovic begaat handspel op een interessante plek voor een vrije trap.
78
Toth met een knal! Biebauw gaat goed plat. Hoekschop voor Genk.
81
Dunkovic krult een vrije trap naast. De wedstrijd lijkt af te stevenen op een gelijkspel. Welke speler tovert nog iets uit zijn schoenen?
84

Goal
Doelpunt van Giuseppe Rossini (Onbekend Onbekend)
2-1 voor Mechelen! Een hoekschop van Dunkovic wordt verlengd waardoor Verhulst onder de bal door gaat. Rossini kopt voor een open doel binnen.
85
Kan Genk dit nog rechtzetten? De tijd begint te korten voor de bezoekers.
86
Vervangen David Hubert
Ingevallen Marvin Ogunjimi

87
Matouko zorgt ei zo na nog voor de gelijkmaker. Zijn kopbal gaat via de grasmat maar net naast de pin van Biebauws doel.
88
Cornelis zwiept de bal van ver voor doel. Vossen klomt hoog en kan daardoor niet genoeg kracht zetten op zijn kopbal.
89
Vervangen Kristof Imschoot
Ingevallen Abdul-Yakuni Iddi

90
Mechelen domineert het slot en gaat zelfs nog op zoek naar de derde treffer. De zege lijkt binnen voor Malinwa.
90+2
Vervangen Joachim Mununga
Ingevallen Aloys Nong

90+3
Tom De Mul schildert de bal perfect op het hoofd van Huysegems, die hard over kopt. Dit was dé kans op de gelijkmaker.