Interview "Dit is geen herboren Ivan Leko"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
"Dit is geen herboren Ivan Leko"
Foto: © SC

Ivan Leko heeft zich perfect aangepast aan Germinal Beerschot. De Kroatische middenvelder amuseert zich zichtbaar tijdens de paars-witte trainingen en maakte zaterdag tegen KV Kortrijk van op de strafschopstip zijn eerste treffer in Antwerpse loondienst.

Dat Leko lekker in zijn vel zit op Het Kiel is duidelijk. Met een glimlach tot aan zijn oren staat de vorige maand 31 jaar geworden Kroaat samen met zijn twee dochtertjes het verzamelde journaille te woord. De klok slaagt bijna elf uur, maar Leko neemt rustig zijn tijd om de vragen te beantwoorden.
 
“Het voelt goed om je eerste doelpunt voor je nieuwe ploeg te maken”, zegt de nummer 78 (Leko’s geboortejaar, nvdr.) van Germinal Beerschot. “Zeker als je dat voor de eigen supporters kan doen. Het wordt voor mij nu iets makkelijker spelen.”
 
Je trapte de strafschop wel met veel risico.
 
“Bij mijn ex-clubs nam ik ook al de strafschoppen. Ik voelde me vandaag (zaterdag, nvdr) goed en schoot hem mooi binnen. Het belangrijkste is dat hij tegen die netten vliegt. Voor de wedstrijd kwam het doelpunt ook op een goed moment. Na de 2-0 ging het voor ons veel vlotter.”
 
Hoe goed is de Ivan Leko van dit moment?
 
“Het doelpunt is belangrijk voor mij, maar ik zit nog niet op mijn beste niveau. Ik kan nog 20 tot 30 procent verbeteren, al ben ik wel tevreden over mijn prestaties hier. In eerste instantie probeer ik te doen wat de trainer me vraagt. Het belangrijkste blijft natuurlijk winnen.”
 
Daar zit het voor Germinal Beerschot wel goed.
 
“Ik denk dat iedereen gezien heeft dat we goed voetbal brengen. We spelen zelfs beter dan Club Brugge. Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. Attractief voetbal, drie doelpunten en 4-5 mooie acties. Iedereen kan tevreden zijn. Het resultaat blijft het belangrijkste, maar dat gaat natuurlijk beter als je goed voetbal brengt.”
 
Wat is het verschil met Club Brugge?
 
“Alles is hier veel kleiner. Je speelt voor 10.000 in plaats van voor 25.000 man. Er is hier ook minder druk. Ik voel me hier gelukkig en dat kan iedereen zien.”
 
Staat er een herboren Ivan Leko voor onze neus?
 
(Lacht) “Nee, dit is geen herboren Leko. Ik heb in Brugge uiteindelijk maar één slechte maand gekend en dat was in december. Daarvoor heb ik veel wedstrijden gespeeld. Ik had ook nog in Brugge kunnen blijven, maar heb beslist om naar hier te komen. Er is hier ook veel ambitie. Dat voel je van de president van de club tot de materiaalman.”
 
Je speelt hier regelmatig met vijf man op het middenveld, is dat een aanpassing?
 
“Het systeem is niet zo belangrijk. Wat wel telt is met hoeveel man je in de box opduikt en met hoeveel je verdedigt. We spelen vandaag met één aanvaller en maken drie doelpunten. Soms sta je met 5-6 man vooraan en kan je niet scoren.” [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties