Verhulst: "Mentaliteit moet veranderen"

Jeroen Pyl
| 16 reacties
Verhulst: "Mentaliteit moet veranderen"
Foto: © SC

Morgen ontvangt RC Genk tweedeklasser SK Lierse in de Cristal Arena in de heenwedstrijd van de halve finales van de beker van België. De Limburgers kregen vrijdagavond op Mechelen een harde klap te verwerken en zoeken herstel tegen Lierse.

RC Genk-doelman Davino Verhulst ging niet vrijuit bij de Mechelse goals. Bij de eerste treffer stond de goalie te ver uit zijn doel bij een afstandschot van Julien Gorius. Verhulst heeft zijn training niet bijgesteld voor de ontvangst van Lierse. Nochtans hebben ze op het Lisp met Wahed een fluwelen traptechniek in huis.

Gewone training
 
“Ik heb mijn gewone training afgewerkt, zoals altijd. Je moet je als ploeg ook niet te veel focussen op de individuen van de tegenstander. Het is niet omdat de andere ploeg een vrije trapspecialist in huis heeft, dat je daar je volledige voorbereiding op moet instellen. Het is ook niet enkel aan mij om de tegenstander op te vangen. Daar hebben we een volledig elftal voor.”
 
In de competitie moeten de Limburgers rechtstreeks concurrent Club Brugge laten lopen. Club bekleedt momenteel die begeerde derde stek met vier punten voorsprong op Genk. “De makkelijkste weg naar Europa is nu via de beker”, meldt Verhulst. “Zowel de Jupiler League als de beker waren evenwaardige prioriteiten voor ons, maar door de recente nederlaag op Mechelen plaatsen we de beker toch op een hoger schavotje. We willen ook graag een prijs pakken voor onze supporters.”

Minder vertrouwen
 
“Ons vertrouwen heeft een deuk gekregen op Mechelen. Na een nederlaag is het toch altijd even slikken.” Daarom had Genk zaterdagmiddag een groepsgesprek om de kater van Achter de Kazerne door te spoelen. “Op vraag van trainer én spelers”, beweert Verhulst. “We hebben de koppen eens bij elkaar gestoken en alle positieve en negatieve punten overlopen.”
 
“Iedereen is tevreden over de uitkomst van het groepsgesprek. We zijn tot het besluit gekomen dat we vanaf de eerste minuut altijd dezelfde mentaliteit van in de tweede helft op Mechelen aan de dag moeten leggen. Anders komen we er niet.”

Lof voor Lierse
 
Over de tegenstander van morgen is Verhulst vol lof. “Lierse heeft een zeer sterke ploeg, die heel gemakkelijk scoort”, lacht de jonge doelman. “Ze zullen dan ook niet op het resultaat spelen, maar voluit voor de overwinning gaan.”
 
Dat zal geel-zwart wel zonder Tomasz Radzinski moeten doen. De 34-jarige pocketspits zit een schorsing uit. “Het ontbreken van Radzinski kan enkel in ons voordeel spelen. Hij is een ervaren speler die Lierse kan dragen.” (AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties