Lazio met goal voorsprong naar Turijn

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Lazio is als winnaar uit de bus gekomen in de heenwedstrijd van de eerste halve finale van de Coppa Italia. De 2-1 nederlaag is evenwel geen slechte uitgangspositie voor Juventus.

Juventus ging uitstekend van start in de hoofdstad. De Bianconeri hadden doorlopend balbezit, maar kansen creëren was niet evident. Toch was Iaquinta al vroeg dicht bij de 0-1, toen hij een schot van Marchionni mooi verlengde, maar de bal ging net naast. In de 18e minuut scoorde Iaquinta wel, na een knap doorsteekballetje van Tiago, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. De herhaling toonde echter dat de aanvaller van Juve zich op gelijke hoogte met de laatste verdediger bevond. De 0-1 kwam er toch: in de 34e minuut werd een bal niet goed weggewerkt, waardoor Marchionni vanaf de rand van de rechthoek kon aanleggen en schieten. De bal week nog af op Kolarov, waardoor Muslera kansloos was. Na het doelpunt werd Lazio meteen wat gevaarlijker. Rocchi botste op Manninger en de doeman van Juve had ook een goeie redding in huis op een vrije trap van Ledesma.

Lazio beukte na de rust op de verdediging van de bezoekers, maar die hield aanvankelijk zonder problemen stand. In de 65e minuut schoot Pandev (foto) in de draai knap de gelijkmaker binnen, tussen een bos van Juve-spelers: 1-1. Het was meteen het signaal om de druk nog wat op te voeren en de Bianconeri kregen het moeilijk. Manninger kwam enkele keren sterk tussenbeide, maar toen Rocchi een sprintduel van Chiellini won, moest de doelman zich toch gewonnen geven: 2-1. In het laatste kwartier wijzigde de stand niet meer, zodat beide ploegen nog uitzicht hebben op de finale.

De return wordt pas over een maand gespeeld. Morgen spelen Sampdoria en Inter hun heenwedstrijd.