RTBf geeft gemanipuleerde beelden toe

Dirk Pieters
RTBf geeft gemanipuleerde beelden toe
Foto: © SC

Het gaat al een tijdje niet goed tussen RTBf en Antwerp. De Franstalige openbare omroep haalde vorige week, na de wedstrijd Antwerp-Virton, zwaar uit naar de oudste club van het land. Een actie waar menig Antwerpsupporter niet mee kon lachen.

De Franstalige openbare omroep toonde na die wedstrijd beelden van dansende spelers op de tonen van: 'Walen Buiten'. De Great Old liet nadien weten dat deze beelden niet correct waren, maar nooit kwam er een correctie op de foutieve beelden.

In het programma Phara op Canvas geeft RTBf-journalist Christophe Deborsu toe dat de beelden van de dansende spelers niet netjes zijn gemonteerd. De journalist sprak van een "spijtige vergissing", maar zei uitdrukkelijk dat dit niet met opzet gedaan is. Toch is op de beelden die Antwerp zelf draaide duidelijk te zien dat de spelers niet uit hun dak gingen op de spreekkoren. "Walen buiten" is op een ander moment geroepen toen de poppen aan het dansen gingen op de plein.

Deborsu bood tijdens de uitzending dan ook zijn excuses aan: "Dit is een jammerlijke vergissing. Dit zijn drie spijtige seconden in ons stuk, ik geef dat toe. Hierbij wil ik mijn excuses aanbieden." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties