Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stadio Olimpico
Arsenal door na strafschoppen
Kevin Van Cutsem

Arsenal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Engelsen klopten AS Roma in het Stadio Olimpico na het nemen van strafschoppen.

Roma had de taak om een 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd op te halen meteen achter de rug. Na negen minuten bracht Totti (foto) de bal voor tot bij Juan, die niet kon missen.

Met de steun van het publiek bleven de Italianen Almunia onder druk zetten, maar de Spaanse doelman hield Arsenal meermaals overeind.

Ook na rust was Roma de betere ploeg, maar scoren kon het niet meer. Julio Baptista liet de beste kans liggen.

In de verlengingen bleven de doelpogingen uit, zodat strafschoppen over de kwalificatie moesten beslissen. Daarin trok Arsenal aan het langste eind. Nadat Diaby de 7-6 op het bord had gezet miste Tonetto. De bezoekers uit London door naar de volgende ronde.