Beïnvloedt mistral keuzes van Van Basten?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Beïnvloedt mistral keuzes van Van Basten?
Foto: © SC

Marco Van Basten nam vijftien jaar geleden in de finale van de Champions League als speler afscheid van de voetbalwereld met een nederlaag tegen Olympique Marseille. De Nederlander krijgt vanavond de kans op een revanche.

“Dat is voor mij niet zo’n big deal”, relativeert Van Basten. “Ik vind het wel mooi om tegen Marseille te spelen omdat het een grote club is en omdat we nu toch behoorlijk ver zijn gekomen in het tornooi.”
 
Van Basten wou nog niet kwijt hoe hij wil spelen. “Tegen een club als Marseille mag je misschien wel iets behoudender spelen. Ze hebben veel ervaring en fysieke kracht. Toch hebben ze thuis moeite om het spel te maken. De laatste twee thuiswedstrijden eindigden in 0-0 en Twente kwam met 0-1 winnen. We zullen ook rekening moeten houden met de mistral (felle wind in Zuid-Frankrijk, nvdr.). Die kan een rol gaan spelen.”
 
Het is ook nog niet duidelijk wie er in doel zal staan bij de Amsterdammers. Kenneth Vermeer zette de voorbije weken uitstekende prestaties neer, maar moet mogelijk terug wijken voor Maarten Stekelenburg. “De keepers krijgen donderdag duidelijkheid.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties