Gerets: "Ik heb Ajax nooit geapprecieerd"

Steurbaut Kersten
| 25 reacties
Gerets: "Ik heb Ajax nooit geapprecieerd"
Foto: © SC

Het verhaal van de Belgische ploegen in de UEFA Cup is uitverteld, maar met de confrontatie tussen Marseille en Ajax krijgt het Europese bekertornooi toch nog een mooi Belgisch tintje.

Marseille-trainer Eric Gerets ontvangt in het Stade Vélodrome de Ajax-Belgen Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld. Jan Vertonghen moet geblesseerd toekijken.
 
Arrogante ploeg
 
Het PSV-verleden van Gerets geeft de wedstrijd nog extra cachet. “Ik heb Ajax nooit geapprecieerd”, liet Gerets na de kwalificatie tegen FC Twente noteren. “Het is een arrogante ploeg. Maar in Amsterdam mogen ze me ook niet. Ik denk dat ik bij de terugwedstrijd hun eregast zal zijn.”
 
Toch toont onze landgenoot respect voor de laatste Nederlandse club in Europa. “Het blijft een grote naam in Europa, ook in Frankrijk. Zelfs al hebben ze de laatste jaren niet veel grote prijzen meer gepakt.”
 
Vertrouwen
 
Gerets wil in eigen huis het verschil maken. “We moeten winnen zonder een tegendoelpunt te incasseren. Dan kunnen we de terugwedstrijd met veel vertrouwen starten.”
 
Om te winnen zal Marseille wel moeten scoren. In de laatste drie thuiswedstrijden lukte dat niet. “We moeten meer risico’s nemen. We moeten meer durf tonen en wat geluk hebben op de moeilijke momenten om te scoren. Zelfs als we niet goed spelen. Dat zal de aanvallers goed doen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties