Rode Duivels halen uit naar Vandereycken

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Rode Duivels halen uit naar Vandereycken
Foto: © SC

In het verleden werd bondscoach René Vandereycken door zijn spelers nog regelmatig uit de wind gehouden, maar na de blamage tegen Bosnië lijkt de samenwerking tussen Rode Duivels en bondscoach niet lang meer houdbaar.

Groot twitspunt van discussie was het grote aantal lange ballen dat gebruikt moest worden om met torens Marouane Fellaini en Igor De Camargo de Bosnische defensie te ontwrichten. De Everton-middenvelder won lange tijd al zijn duels, maar veel zoden bracht het niet aan de dijk. René Vandereycken gaf openlijk toe dat hij zijn spelers had gevraagd de lange bal te hanteren, een grote ommezwaai na het mooie voetbal over de grond tegen Turkije en Spanje.
 
Kritiek
 
Dat is ook de spelers niet ontgaan. “We speelden met de middelen die de trainer ons had gegeven”, is Steven Defour kritisch naar de bondscoach. “We hebben veel te weinig gevoetbald.”
 
Aanvaller Wesley Sonck probeerde het subtieler op te lossen, maar de actie van de Belgische topschutter laat weinig aan het toeval over. “Ik ga niets meer zeggen want anders ga ik verkeerde dingen zeggen”, klonk het voor de tv-camera’s.
 
Of de houdbaarheidsdatum van Vandereycken bij deze spelersgroep is overschreden, moet woensdag blijken. Duidelijk is wel dat de Limburger veel werk aan de winkel heeft om de spelers terug aan zijn kant te krijgen.
 
Inzicht
 
Tijdens de wedstrijd zag Vandereycken zijn fout al wel in. Hij ruilde de geblesseerde De Camargo niet voor een andere toren, Tom De Sutter, maar voor een edele balvirtuoos, Eden Hazard. Slaagt hij woensdag opnieuw de weg van de combinatie in en redt de Spalbeeknaar zo zijn vel? (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties