Rode Duivels nog ver verwijderd van barrage

Nico Wieme
| 0 reacties
Rode Duivels nog ver verwijderd van barrage
Foto: © SC

België staat momenteel vierde in zijn WK-kwalificatiepoule. Enkel de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor dat WK in Zuid-Afrika, de beste acht tweedegerangschikte teams mogen barrages spelen. Daar zijn de Rode Duivels nog ver van verwijderd.

Het ziet ernaar uit dat Spanje groep 5 zal winnen. De Zuid-Europeanen zijn met 15 op 15 de onaantastbare leider in de poule van België. Bosnië Herzegovina is momenteel tweede met negen punten, Turkije derde met acht en België slechts vierde met zeven eenheden.
 
Als de Rode Duivels nog een kans willen maken op de barrages, doen ze er best aan om in de komende wedstrijden zo min mogelijk punten te verliezen. Tevens moeten ze erop hopen dat in de andere poules de nummers twee nog heel wat punten laten liggen.
 
Momenteel is België samen met Ijsland in groep 9 de slechtste tweede met al acht verliespunten. Litouwen (-6), Hongarije, Zwitserland en Kroatië (-5), Ierland (-4) en Slovakije en Rusland (-3) doen beter dan onze landgenoten.
 
Aangezien groep 9 als enige uit zes teams bestaat, zullen voor de tweeden uit de andere groepen de resultaten tegen de nummer zes niet meegeteld worden. Mocht België alsnog de tweede plaats behalen, dan zouden de resultaten tegen de nummer zes (Estland, 3-2-winst of Armenië, 2-0-winst) niet meegeteld worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties