Groep 3: Poolse kermis, Tsjechische treurmis

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Groep 3: Poolse kermis, Tsjechische treurmis
Foto: © SC

Leo Beenhakker kan terug iets rustiger slapen. Na de nederlaag in Noord-Ierland heeft Polen zwaar uitgehaald tegen San Marino: 10-0. Noord-Ierland blijft verrassend aan de leiding.

Polen – San Marino   10-0
 
Rafal Baguloski opende in de eerste minuut al de doelpuntenkermis. Net voor het half uur zou hij nog een tweede keer de weg naar de netten vinden. Ebi Smolarek (foto) kroonde zich met drie treffers tot man van de wedstrijd. Ook Robert Lewandowski, Ireneusz Jelen, Mariusz Lewandowski en Marek Saganowski pikten hun doelpuntje mee. Michele Marani maakte een eigen doelpunt.
 
Noord-Ierland – Slovenië   1-0
 
Noord-Ierland blijft het verrassend goed doen. Na Polen ging ook Slovenië voor de bijl. Warren Feeney maakte een kwartier voor tijd de enige treffer van de avond. De Noord-Ieren blijven aan de leiding, maar hebben al wel meer gespeeld dan hun concurrenten.
 
Tsjechië – Slovakije   1-2
 
De gloriejaren van Tsjechië lijken voorbij. De Tsjechen verloren in eigen huis van voormalig medelandsdeel Slovakije. Een eigen doelpun van Martin Skrtel bracht Tsjechië na de openingstreffer van Stanislav Sestak terug in de wedstrijd, maar Erik Jendrisek bezegelde in de slotfase het Tsjechische lot. Slovakije wordt tweede op één punt van Noord-Ierland, dat wel al twee wedtrijden meer speelde.
 
Stand:
 
1. Noord-Ierland   7-13
2. Slovakije   5-12
3. Polen   6-10
4. Tsjechië   6-8
5. Slovenië   6-8
6. San Marino   6-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties