Hand van Voetbalkrant: Duim en middenvinger voor Jova

Steurbaut Kersten
| 30 reacties
Hand van Voetbalkrant: Duim en middenvinger voor Jova
Foto: © SC

Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be nemen iedere week de Belgische competitie onder de loep en delen maandag de rapporten uit. Milan Jovanovic krijgt deze week een dubbele vermelding.

De duim:
 
Milan Jovanovic is een speler waar je moeilijk kwaad op kan blijven. De Serviër is een uitstekende voetballer, maar heeft ook zo zijn kleine kantjes. Toch slaagt Jovanovic er telkens in om die zo snel mogelijk te doen vergeten. Na zijn schwalbe in de wedstrijd tegen Germinal Beerschot excuseerde de Standardaanvaller zich voor de camera’s tegenover Didier Dheedene en gaf hij toe dat scheidsrechter Christof Virant hem een geel karton onder de neus had moeten duwen. Chapeau.
 
De middenvinger:
 
De kleine kantjes van Jovanovic worden vaak vergeten door zijn openheid en voetbalkwaliteiten, maar wij willen ze toch nog even benadrukken. De schwalbe van de Serviër was er één van de ergerlijkste soort. Didier Dheedene gaf zijn tegenstander de vrije doorgang, maar Jovanovic speelde het leer te ver van zijn voet en liet zich op een ronduit belachelijke manier tegen de grond vallen. Onder de ogen van Virant ontsnapte hij aan een straf. Hopelijk is trainer Laszlo Bölöni de actie niet vergeten en tikt hij Jovanovic op de vingers. Het is immers niet de eerste keer en een speler met zijn kwaliteiten mag zich niet verlagen tot zo’n wedstrijdvervalsende zaken.
 
De trouwring:
 
Georges Leekens zwaaide uit bij Lokeren om in Saoedie-Arabië poen te scheppen – en volgende week een titel te pakken, maar de Waaslanders bleven tegen Anderlecht trouw aan hun concept. Lokeren had niet de minste intentie om tegen Anderlecht voor de winst te gaan en degradeerde het woord spektakel tot een noodzakelijk kwaad. Voorzitter Roger Lambrecht wil een jonge trainer (Aleksandar Jankovic) die meer voetbal brengt, maar was toch tevreden met het geleverde spel. Trouw zijn aan de eigen waarden, het is een kunst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties