Heirman: "Genieten na schitterend resultaat"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Heirman: "Genieten na schitterend resultaat"
Foto: © SC

Freddy Heirman heeft zijn eerste (en mogelijk laatste) wedstrijd als hoofcoach van Lokeren tot een goed einde gebracht. De trainer ad interim bleef er opvallend rustig onder.

Heirman nam deze week over van de naar Saoedi-Arabië vertrokken Georges Leekens en pakte meteen uit met een gelijkspel tegen Anderlecht. “Dit is een schitterend resultaat”, beseft Heirman. “Voor Anderlecht zijn dit verloren punten, maar voor ons is dit meer dan een gewonnen punt. Nu kan ik genieten. Niet dat ik tijdens de wedstrijd heb afgezien, maar we hebben het toch vijftien minuten heel warm gehad.
 
De teller van kansen bleef bij Lokeren op nul staan. “Dat we geen enkele kans hebben gecreëerd is de verdienste van Anderlecht. Zij drukten ons ver terug en waren in balbezit gewoon te sterk. Ook qua organisatie stond het bij hen goed.”

Muharemovic
 
Met de inbreng van Veldin Muharemovic voor Dawid Janczyk sprak Heirman toch ook weinig aanvallende ambitie uit. “Dat was niet het hoofddoel, maar je rekent er wel een beetje op”, klinkt het. “De bedoeling was dat Marcel Mbayo centraler ging spelen en meer in balbezit kwam.” (AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties