Cijfers van het weekend: 9, 26 en 993

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cijfers van het weekend: 9, 26 en 993
Foto: © SC

Anderlecht en Standard boekten op de 33ste speeldag hun 23ste zege van het seizoen en gaan met 74 punten zij aan zij de laatste speeldag in. Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be zetten de andere cijfers voor u op een rijtje.

0 – Na een uitstekende reeks met 13 op 15 pakte Roeselare in zijn laatste vier wedstrijden 0 op 12. De West-Vlamingen zijn nu verzekerd van de eindronde met de tweedeklassers.

 

4 – In de toppers tegen de ploegen uit de G5 pakte Club Brugge dit seizoen slechts vier punten. Met die cijfers mag de vierde plaats een succes genoemd worden.

 

9 – Voor de wedstrijd tegen Anderlecht was KV Kortrijk 33 thuiswedstrijden ongeslagen. De Kerels zijn nu aan een negatieve reeks bezig. Ze wist voor eigen volk al negen keer niet te winnen.

 

16 – Jaime Ruiz heeft dan toch zijn zestiende treffer van het seizoen gemaakt. De Colombiaan stond aan het kanon tegen Cercle Brugge en kruipt in de topschuttersstand naast Tom De Sutter en Dieumerci Mbokani.

 

23 – Vrijdag was het exact een jaar geleden dat François Sterchele overleed. Germinal Beerschot, Club Brugge en Standard herdachten de speler op een pakkende manier.

 

24 Mbark Boussoufa gaf 14 assists en maakte zelf 10 doelpunten voor Anderlecht. Daarmee is hij bij 33 procent van de paars-witte doelpunten dit seizoen betrokken. Ook zaterdag was hij met een doelpunt en een assist weer beslissend.

 

26 – AA Gent is de ploeg van het moment. De Buffalo’s pakten in de laatste tien wedstrijden 26 op 30. Dat is één punt meer dan Standard en vijf punten meer dan Anderlecht.

 

33 – Het dramatische seizoen van Club Brugge blijft zich vertalen in even dramatische cijfers. De nederlaag op Sclessin was al de elfde van het seizoen. Goed voor 33 procent van zijn wedstrijden.

 

993 – Stijn Desmet vond eindelijk nog eens de weg naar de netten. De middenvelder van Cercle Brugge stond in de competitie maar liefst 993 minuten droog. Tegen Westerlo duwde hij met geluk het leer voorbij Yves De Winter.

 

1.800 – De supporters van Bergen en Tubeke pasten zich al aan aan tweede klasse. Voor het duel tussen de twee degradanten kwamen slechts 1800 fans opdagen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties