Standard behaalt goede uitgangspositie

Steurbaut Kersten
| 131 reacties
Standard behaalt goede uitgangspositie
Foto: © SC

De titelstrijd tussen Anderlecht en Standard blijft razend spannend. In de eerste testmatch tussen paars-wit en de Rouches kon geen van beiden afstand nemen. Het werd 1-1. De Luikenaars beschikken zondag in eigen huis over de beste papieren.

Standard begon furieus aan de wedstrijd en legde enkele vlotte combinaties op de grasmat. Dieumerci Mbokani en Igor De Camargo -terug in de basis na zijn enkelblessure- lieten de Anderlecht-defensie sterretjes zien. De Rouches vergaten alleen te scoren. Wilfried Dalmat en De Camargo troffen het doelkader. Witsel en Mbokani besloten wenkende kansen over de kooi van Davy Schollen.

 

Paars-wit eiste de het leer op, maar speelde voor rust bitter weinig klaar en dreigde alleen via afstandspogingen. Toch kwam Standard een paar keer goed weg. Scheidsrechter Johan Verbist vergat Tomislaw Mikulic een tweede gele kaart te geven voor een opzichtige duwfout op Tom De Sutter.

 
Anderlecht schreeuwde ook om een strafschop na een schwalbe van Jelle Van Damme, maar de bal ging terecht niet op de stip.

 

Jonathan Legear, net voor de rust ingevallen voor de geblesseerde Guillaume Gillet, leek na de koffie het momentum te keren in het voordeel van Anderlecht. De bedrijvige middenvelder kopte een voorzet van Olivier Deschacht voorbij Sinan Bolat.

 

De paars-witte vreugde was echter van korte duur. Acht minuten na het openingsdoelpunt van Legear knikte Mbokani een inzet van Mehdi Carcela onhoudbaar voorbij Schollen.

Mikulic kreeg in de slotfase toch nog een tweede gele, en dus rode kaart, maar paars-wit slaagde er tegen tien man niet meer in om te scoren. Anderlecht moet zondag op Sclessin scoren als het een dertigste landstitel wil binnenhalen. (AN)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties