Anderlecht optimistisch naar Sclessin

Steurbaut Kersten
| 21 reacties
Anderlecht optimistisch naar Sclessin
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Standard heeft zondag de beste uitgangspositie om een nieuwe landstitel te veroveren, maar bij Anderlecht blijft het vertrouwen in een dertigste landstitel bijzonder groot.

De cijfers ogen nochtans niet positief voor Anderlecht. Paars-wit ging dit seizoen twee keer onderuit in Luik (3-1 in de Supercup en 2-1 in de competitie). De laatste zege van de Brusselaars op Sclessin dateert al van 24 augustus 2002. Het werd toen 0-2.


Grote spirit

 

“Er is nog niets gebeurd”, blijft flankspeler Thomas Chatelle optimistisch. “Wij moeten nu gewoon daar het verschil gaan maken. En de spirit en het vertrouwen in de kleedkamer is nog heel groot.”

 

Standard heeft aan een 0-0 genoeg om zijn titel te verlengen. “Ze zullen ons weinig ruimte geven”, beseft Chatelle. “Het wordt een echt schaakspel, maar in de competitie hebben we al aangetoond dat we hen in eigen huis pijn kunnen doen.”


Olivier Deschacht treedt zijn ploegmaat bij. “We hebben nog maar één doel en mogen nu niet opgeven. De kansen fiftyfifty? Neem 51 procent voor Standard. Zij spelen nog altijd thuis. We zullen wel meer duelkracht moeten tonen. Donderdag gaven we veel te makkelijk kansen weg.”


Respect

 

Trainer Ariël Jacobs wil een ander elftal zien op Sclessin. “We toonden donderdag teveel respect voor Standard, in Luik moet het anders. Dat wil echter niet zeggen dat ik nu veel ga veranderen. We doen gewoon verder zoals we bezig waren. De titelstrijd zal beslist worden op basis van details.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties