Mutombo: "Naar Standard om te leren"

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Mutombo: "Naar Standard om te leren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andrea Mutumbo beleefde maandag zijn eerste werkdag bij Standard. De van Zulte Waregem overgekomen middenvelder was meteen enthousiast over de ontvangst op Sclessin.

“Ik voelde me onmiddelijk een lid van de groep”, verduidelijkt de 19-jarige Mutombo in HNB. “De sfeer was zeer open en amicaal. We praatten honderduit over onze vakantie. Ook ik moest mijn belevenissen vertellen.”

 

Geen arrogantie

 

Mutombo toonde al enkele mooie dingen aan de Gaverbeek, waaronder een prachtig doelpunt tegen Anderlecht. De Brusselaar wil echter nog niet te hoog van de toren blazen. “Ik weet ook dat ik niet onmiddelijk een titularis uit de ploeg zal spelen.”

 

“Dat zou overdreven arrogant zijn om dat nog maar te durven denken. In mijn eerste jaar komt het erop aan om veel te leren en speelminuten te vergaren tijdens invalbeurten. Het voordeel is dat ik polyvalent ben. Mijn voorkeurspositie is die van offensieve midenvelder, maar ik kan ook rechts en links of als tweede spits uit de voeten.”

 

België onderschat

 

Op zijn zestiende trok Mutombo, na passages bij Brussels en Anderlecht, naar Portsmouth, dat hem vorig seizoen uitleende aan Zulte Waregem. “Ik heb er veel geleerd en zweefde in het laatste jaar tussen de eerste en de tweede ploeg. Bij Zulte Waregem heb ik geconstateerd dat de Belgische competitie onderschat wordt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties