Ook Anderlecht heeft zijn Braziliaan

Steurbaut Kersten
| 34 reacties
Ook Anderlecht heeft zijn Braziliaan

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Na Club Brugge heeft ook Anderlecht zijn Braziliaan gevonden. De 19-jarige Renan Felipe Boufleur komt over van de B-kern van de Braziliaanse topclub Santos en verscheen gisteren verrassend op het paars-witte oefenveld.

Renan is een 19-jarige linksvoetige centrale verdediger en kan in Anderlecht een contract voor drie jaar met optie voor een vierde seizoen tekenen. “Het was altijd al mijn droom om in Europa te spelen”, aldus de Braziliaan in HNB. “Anderlecht was de eerste ploeg die me echt wou. Ze hebben me gezien tijdens een training van Santos.” Renan werkte met de B-ploeg een partijtje af tegen de A-ploeg.

De jonge verdediger heeft opvallend veel gelijkenissen met Kaka, de nieuwe ster van Real Madrid. “Sommige mensen zeggen mij dat ik op hem lijk. Hij is ook altijd mij idool geweest, maar ik kost geen 65 miljoen hoor.”

Hard schot

En wat zijn de kwaliteiteiten van Renan? “Ik heb een hard schot en kan infiltreren met de bal aan de voet. Ik leg echter geen druk op mezelf. Mijn eerste doel is me verder ontwikkelen bij Anderlecht.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties