Devroe: 'Niet het moment om analyse te maken'

Nico Wieme
| 49 reacties
Devroe: 'Niet het moment om analyse te maken'
Foto: © SC

De voorbereiding van Club Brugge op het nieuwe seizoen loopt niet bepaald van een leien dakje. Oefenmatchen tegen eersteklassers Zulte Waregem, Roeselare en Westerlo gingen verloren. Voor sportleider Luc Devroe is er echter geen vuiltje aan de lucht.

De spelers van blauw-zwart lopen er niet gelukkig bij. Sommigen zien het doembeeld van een nieuw mislukt seizoen al opduiken. Ook coach Adrie Koster is er duidelijk niet gerust in en richtte al een smeekbede richting bestuur om voor het nodige vers bloed te zorgen.

 

Zover lijkt het niet te komen. “We zijn amper drie weken bezig, sommige spelers zijn slechts enkele dagen aan het trainen. Dit is niet het moment om een analyse te maken en alles in vraag te stellen. Dat zou al te belachelijk zijn. Op 30 juli (heenmatch derde voorronde Europa League, red.) moeten we er staan”, weerlegt Luc Devroe de kritiek in GvA.

 

“Wat ben je ermee om nu in topvorm te zijn? Ik ken dat, ploegen die midden juli opgehemeld worden en drie maanden later een dikke flop zijn. In 1987 won Club Brugge geen enkele oefenmatch, maar het werd wel kampioen en haalde de halve finale van de UEFA Cup”, aldus de Brugse sportleider.

 

Blauw-zwart zit duidelijk nog in een ontdekkingsfase. “Je ziet dat er nog geen ploeg staat en dat de spelers zich moeten aanpassen aan het nieuwe systeem. Die speelwijze houdt risico’s in”, beaamt Devroe.

 

“Het allerbelangrijkste is dat we de voorbereiding gezond en gaaf doorkomen. En dat we niet, zoals twee jaar geleden, na de Super Cup met zeven geblesseerden zitten. Dat is tot dusver, hout vasthouden, goed gelukt. Kijk, het is niet leuk dat we al die oefenduels verliezen. Het is hier geen hip hip hoera, maar nogmaals, 30 juli telt. Dat is de eerste afspraak voor spelers en trainers”, eindigt Devroe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties