Koster: "We krijgen wat we verdienen"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Koster: "We krijgen wat we verdienen"
Foto: © SC

Club Brugge knokte zich na strafschoppen voorbij Lech Poznan. Een verdiende kwalificatie, vindt Adrie Koster, de Nederlandse trainer van blauw-zwart.

“We geloofden in de zege, maar wisten dat het niet gemakkelijk ging worden”, blikt Koster terug op de thriller tegen Lech Poznan. “Zij kwamen defensiever voor de dag en kregen op de tegenaanval enkele goede kansen. Gelukkig stond bij ons Stijn Stijnen in doel. Hij heeft ons een paar keer recht gehouden.”

Blauw-zwart sleepte na een doelpunt van Wesley Sonck verlengingen en strafschoppen uit de brand. Daarin werd Koster nooit zenuwachtig. “Ik had er een goed gevoel bij. Strafschoppen kunnen uiteraard twee kanten uitgaan. Deze keer werd het de goede kant en krijgen wij wat we verdienen. Over twee wedstrijden waren we duidelijk de betere ploeg.”

“De ploeg kan nu ervaring opdoen op Europees vlak en een stap vooruit zetten door confrontaties met tegenstanders die iets in hun mars hebben. De spelers zullen sneller dingen oppikken. Het Europees avontuur zal uiteraard zijn invloed hebben op de competitie. Positief of negatief? Dat zien we later wel.”

Genieten

En volgt er vanavond nog een feestje? “Een feestje niet. Ik heb gehoord dat er zondag een derby op het programma staat, dan is er geen tijd om te feesten. Maar ik ga wel genieten van deze kwalificatie. Dat gebeurt veel te weinig. Deze momenten moet je koesteren.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties