Stijnen: "Ik kon op het dak springen van vreugde"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Stijnen: "Ik kon op het dak springen van vreugde"
Foto: © SC

Stijn Stijnen ontpopte zich tegen Lech Poznan tot de held van de avond. De nationale doelman hield blauw-zwart met twee belangrijke reddingen in de wedstrijd en stopte de laatste Poolse strafschop.

Wat een verschil met afgelopen zondag toen Stijnen met een zware blunder aan de basis lag van het gelijkspel tegen KV Kortrijk. “Vier dagen geleden was ik de anti-held. Ik was doodziek na mijn slechte wedstrijd”, reageert Stijnen. “Als keeper moet je een sterke kop hebben, maar dit was het droomscenario om te reageren.”

“Mijn reddingen tijdens de wedstrijd gaven me veel voldoening en vertrouwen om de strafschoppen tegemoet te gaan. Dany (Verlinden, nvdr.) had me goed ingelicht en ik zat er een paar keer dichtbij. Maar het blijft het mooiste als je de laatste kan stoppen, al was die wel op het gevoel.”

Stijnen was uitzinnig van vreugde. “Ik ben supergelukkig. Je weet op zo’n moment niet meer wat je doet. Ik kon wel op het dak van het stadion springen van vreugde. Dit is belangrijk om in de competitie de rust te behouden en zondag aan te pikken met de zege. Daarna kunnen we het tien dagen rustig aan doen."

“Ook voor het Belgische voetbal is dit belangrijk. Jammer dat Genk verliest, maar het is nu aan Anderlecht, Standard en Club Brugge om de eer hoog te houden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties