Van Damme misloopt jackpot van Standard

Van Damme misloopt jackpot van Standard
Foto: © SC

Zondagavond ontvangt Anderlecht Standard. In aanloop naar de topper van de vijfde speeldag komen we steeds meer te weten over de zaak Jelle Van Damme.

Aan de vooravond van het Champions Leaguevoorrondeduel van Anderlecht tegen Sivasspor verklaarde Jelle Van Damme dat hij liever niet zou spelen omdat een ploeg die in de poules van het Kampioenenbal uitkomt een bod op hem zou doen. De Waaslander beweerde dat het om een Engelse ploeg ging, maar bij Anderlecht vermoedden ze dat het een manoeuvre van Standard was om paars-wit te ontwrichten.

Manager Pierre François beweerde toen dat de Rouches nooit contact hadden gezocht met Van Damme, maar volgens HLN is er meer aan de hand. De krant is te weten gekomen dat de landskampioen vijf miljoen euro veil had voor de Anderlechtverdediger. Daarenboven had Van Damme jaarlijks 1,5 miljoen euro kunnen verdienen aan de boorden van de Maas. Een monstercontract als je weet dat de grootverdieners bij Standard (Steven Defour en Milan Jovanovic) met om en bij de 700.000 euro per jaar tevreden moeten zijn.

Roger Vanden Stock wil nu de plooien met de Standardtop gladstrijken. De Anderlechtvoorzitter nodigde Luciano D'Onofrio en co. uit op een diner voor aanvang van het onderlinge duel. Het bestuur van de Rouches zakt dan ook met een twaalfkoppige delegatie naar het etentje af.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties