Van Holsbeeck: "Ambitie is plaats bij de eerste twee"

De Nijs Michael
| 11 reacties
Van Holsbeeck: "Ambitie is plaats bij de eerste twee"
Foto: © SC

Vanmiddag werd er geloot voor de groepsfase van de Europa League. Anderlecht werd in groep A ondergebracht, de Brusselaars treffen Ajax, Dinamo Zagreb en Timisoara. Manager Herman Van Holsbeech mikt alvast op de eerste twee plaatsen in de poule.

"Er zijn groepen die op papier moeilijker zijn", maakt Van Holsbeeck zijn analyse op de website van paars-wit. "Als je de loting bekijkt en je weet dat de eerste twee zich plaatsen voor de volgende ronde, dan moeten we de ambitie hebben om bij die eerste twee te eindigen. Hebben we die ambitie niet, dan verdienen we zelfs niet om hier te zijn. Trouwens, we hebben een revanche te nemen na die twee matchen tegen Lyon."

"Ik denk dat we open wedstrijden zullen te zien krijgen", kijkt de manager vooruit. "Ajax is de bekendste naam in de groep, maar we mogen de andere twee ook niet onderschatten. Timisoara bijvoorbeeld is zich de laatste jaren meer en meer in de top van de Roemeense competitie komen nestelen."

De Europa League werkt sinds dit seizoen volgens hetzelfde systeem als de Champions League, tot tevredenheid van Herman Van Holsbeeck. "Het is beter dan de vroegere UEFA Cup", vindt hij. "Nu heb je hetzelfde systeem als in de Champions League : drie thuis- en drie uitmatchen. Het verschil tussen de CL en de Europa League zal de komende jaren minder groot worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties