Wie zijn de tegenstanders van Anderlecht?

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Wie zijn de tegenstanders van Anderlecht?
Foto: © SC

Anderlecht kent zijn tegenstanders in de Europa League. Paars-wit zal zwaar aan de bak moet als het nog eens Europees wil overwinteren. De tegenstanders heten Ajax, Dinamo Zagreb en Timisoara.

Net als Standard krijgt Anderlecht een Nederlandse tegenstander: Ajax. De Amsterdammers werden vorig jaar derde en grepen nipt naast een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld lopen er in de ArenA twee landgenoten rond. Een ander leuk duel in de wedstrijd wordt dat tussen Suarez en Suarez. De Uruaguayaan Luis bij Ajax en de Argentijn Matias bij Anderlecht. Zuid-Amerikaans spektakel in een duel van de Lage Landen.

 

Bij Dinamo Zagreb komt paars-wit een oude bekende uit de Belgische competitie tegen: Tomislav Butina, ex-doelman bij Club Brugge. De Kroaat zal extra geprikkeld zijn om Anderlecht het vuur aan de schenen te leggen. Met Robert Kovac heeft Dinamo een ervaren rot in de verdediging rondlopen. In de voorrondes van de Europa League schakelden de Kroaten het Schotse Hearts uit met 4-2.

 

FC Timisoara is een grote onbekende in Europa. De Roemeense club werd pas in 2002 opgericht en veranderde in zeven jaar tijd al drie keer van naam. Vorig jaar eindigde Timisoara tweede achter Unirea Urziceni en verloor het de bekerfinale van Cluj. Timisoara informeerde nog bij Jacky Mathijssen, maar de vorige coach van Club Brugge bedankte. Oude bekende bij de Roemenen: Daré Nibombé, van 2003 tot 2008 speler van Bergen. Timisoara ging in de play-offs van de Champions League met 0-2 onderuit tegen Stuttgart. In Duitsland werd het 0-0. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties