roeRoeselare
chaCharleroi
0-1
19' Cyril Théreau (pen)
Fabian Morren

Charleroi heeft zijn start niet gemist. De Zebra's wonnen met 1-3 bij Roeselare en pakken zo 7 op 9. Roeselare zakt naar de voorlaatste plaats in het klassement.

Charleroi toonde zich zeer efficiënt in de eerste helft. Ondanks een goed begin van de thuisploeg klommen de Zebra's iets voorbij het kwartier op voorsprong. Anthony Van Loo haakte de doorgebroken Habibou en ref Colemonts wees naar de stip. Cyril Théréau zette de strafschop vervolgens om.

Enkele minuten later belandde een afgeweken schot van Théréau op de paal en kreeg Roeselare een reuzekans op de gelijkmaker. Collins John trapte echter onbegrijpelijk naast. Wat Roeselare niet kon, deed Charleroi heel vlot: scoren. Théréau maakte nog voor het halfuur zijn tweede van de avond, na een assist van Cordaro.

Roeselare hapte naar adem en Charleroi scoorde nog een derde keer. Habib Habibou kon een voorzet van op rechts makkelijk binnenkoppen. Via een strafschop bezorgde El Gaaouiri de thuisploeg toch nog een sprankeltje hoop voor de tweede helft.

Roeselare dwong na de rust enkele kansjes af, maar het was Charleroi dat het dichtst bij een doelpunt kwam. Mirvic haalde Habibou neer en Colemonts wees voor de derde keer naar de stip. Oulmers zette de strafschop echter veel te zwak om. Charleroi kwam wel niet meer in de problemen en boekt zo dus zijn tweede zege van het seizoen.