Dubbele openbeenbreuk Wasyl overschaduwt topper

Anthony Van der Planken
Dubbele openbeenbreuk Wasyl overschaduwt topper
Foto: © SC

De topper tussen Anderlecht en Standard heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd -ontsierd door de aanslag van Witsel op Wasilewski- eindigde op 1-1.

In januari kreeg Axel Witsel de Gouden Schoen overhandigd als beste speler uit de Belgische competitie. Dat exemplaar is nu besmeurd met het bloed van Marcin Wasilewski. De Standard-middenvelder maakte met een gemene en bewuste trap op het onderbeen van de Pool een einde aan het seizoen – en misschien wel carrière – van de paars-witte verdediger. Witsel schreeuwde de vermoorde onschuld uit terwijl Wasilewski met een dubbele open beenbreuk naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Slechte horrorfilm

De vuile fout leverde beelden op die alleen maar thuishoren in een slechte horrorfilm en was het triest hoogtepunt van een Standard dat zonder voetballende intenties naar het Constant van den Stockstadion was afgezakt. Eerder moest Jan Polak al geblesseerd het veld verlaten na een fout van Igor De Camargo. Dieumerci Mbokani kwam na een stevige tackle op Bouba Saré goed weg met een geel karton en ook Steven Defour ontsnapte in de slotfase aan rood na een gemene tik op de achillespees van Mbark Boussoufa.

De acties van de Rouches stonden in schril contrast met de goede wil van Anderlecht. Paars-wit probeerde van bij het begin vuurwerk te brengen en was na tien minuten drie keer dicht bij de openingstreffer. Mohamed Sarr werkte een voorzet van Thomas Chatelle bijna in eigen doel en Marcos haalde een rake knik van Jelle Van Damme van de lijn. Matias Suarez mikte zijn kopbal van dichtbij over de kooi van Sinan Bolat.

Mbokani trefzeker

Na het uitvallen van Wasilewski was paars-wit van de kaart. Standard profiteerde optimaal en Mbokani rondde de eerste deftige Luikse aanval perfect af. Diepgestuurd door Igor De Camargo duwde de Congolees het leer beheerst voorbij Silvio Proto. Voor Mbokani zijn vijfde treffer in zeven wedstrijden tegen Anderlecht.

Anderlecht vocht zich echter terug in de wedstrijd en Guillaume Gillet rondde een knappe aanval via Chatelle en Boussoufa na een aflegger van de Nederlandse Marokkaan af met een strak schot in de korte hoek. Paars-wit ging na rust op zoek naar de drie punten, maar een doelpunt van Van Damme werd terecht afgekeurd voor handspel. Een schot van Boussoufa spatte uiteen op de vuisten van Bolat.

Proto herpakt zich

Standard ging aan de andere kant nog bijna op een diefje met de drie punten lopen. Silvio Proto schudde echter twee uitstekende reddingen uit zijn mouwen om Milan Jovanovic van zijn zesde treffer van het seizoen te houden. Ook De Camargo raakte niet voorbij de nationale doelman, die na de kritiek van de laatste weken reageerde met een sterke prestatie op de groene mat.

Anderlecht en Standard deelden na negentig minuten de punten na een wedstrijd die, welke uitslag ook, nooit een winnaar zou opleveren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties