Interview De Vlieger: "Judogreep van Verhulst"

Nico Wieme
| 31 reacties
De Vlieger: "Judogreep van Verhulst"
Foto: © SC

Geert De Vlieger kon zich wel verzoenen met het 1-1-gelijkspel van Club tegen Genk. De stand-in van Stijn Stijnen hield team op beslissende momenten recht en mag terugblikken op een goede prestatie.

VK: Waarom kwam Club Brugge de eerste twintig minuten niet in zijn spel?

De Vlieger: "Eventjes zag ik de film van vorig jaar terug opdoemen. Genk deed ons toen in de beginfase ook pijn. We konden in die beginfase moeilijk de bal houden, want de Limburgers zetten ons goed vast. Zij kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Daarna namen wij het de bovenhand. Buiten een kansje van Thomas Buffel maakten ze het ons niet meer zo moeilijk in het tweede deel van de eerste helft. Na de pauze speelden de Limburgers behoudender. Het was moeilijk voor ons om aan kansen te geraken."

VK: Wat vond je van de prestatie van nieuwkomer Ivan Perisic?

De Vlieger: "Ivan beschikt duidelijk over kwaliteiten die ons nog van pas kunnen komen. Je kent ook de fysieke problemen waarmee Ronald Vargas soms te kampen heeft, dan is het altijd mooi meegenomen als je iemand als Perisic achter de hand hebt. Hij speelde een goede wedstrijd. Vergeet ook niet dat hij nog maar enkele keren met ons getraind heeft."

VK: Hoe beoordeel je het duel tussen Davino Verhulst en Wesley Sonck?

De Vlieger: "Daarover kan geen discussie bestaan. Het was een duidelijke judogreep van Verhulst op Sonck. Ik heb nadien nog even met de scheidsrechter Pieter Vink over die fase gesproken. Hij zei dat hij het vanuit zijn standpunt niet gezien heeft. Hij ging af op het oordeel van zijn lijnrechter, maar die vlagde niet. Tja, wat kan je dan doen?"

VK: Coach Adrie Koster moest net als in de derby tegen Cercle tactisch ingrijpen. Waarom?

De Vlieger: "We dachten dat Genk met drie man achterin zou spelen. Dus vond onze coach dat wij een mannetje meer op het middenveld wel konden gebruiken. Toen hij merkte dat het met Perisic niet echt lekker liep op de flank, heeft Koster de Kroaat achter de spitsen geplaatst. Deze ingreep zorgde ervoor dat we onze motor in gang kregen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties