Dury heeft al betere weken gekend

Dury heeft al betere weken gekend
Foto: © SC

Francky Dury, trainer van SV Zulte Waregem, heeft al betere tijden gekend. Hij was een bevoorrechte getuige van de blamage van de Rode Duivels in Armenië als assistent-bondscoach en ook in zijn eigen club draait het niet naar behoren.

Zulte Waregem verloor zaterdagavond de streekderby tegen KV Kortrijk met 0-2. De ambitieuze fusieclub staat zo twaalfde na zes gespeelde wedstrijden met zes punten. Nochtans beoogde het bestuur een plaats in de top-6, maar zoals het nu loopt aan de Gaverbeek zal dat niet lukken.

"Ik had mijn spelers echt wel gewaarschuwd voor de lopende spitsen van Kortrijk. Davy De Beule en Sven Kums kregen te veel ruimte en wij kozen er te veel voor om langs de flanken te voetballen", aldus Francky Dury in de kranten.

"Mentaal zullen we nog enkele stappen voorwaarts moeten zetten. De spelers zoeken veel te snel het verbale contact met de tegenstanders en de scheidsrechter. Dat is verkeerd. We kunnen echt veel beter dan wat we vandaag hebben laten zien. Het is extra jammer dat we hebben verloren van een concurrent uit de regio. Het is nu aan ons om dit recht te zetten, misschien straks in Kortrijk", besluit de oefenmeester die zich weer uitsluitend zal bezighouden met zijn club nu Francky Vercauteren niet langer bondscoach is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties