Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Guldensporenstadion
STVV wint op een diefje bij Kortrijk
Fabian Morren

Sint-Truiden blijft leider na een gevleide zege op het veld van Kortrijk. De Limburgers hadden het geluk dat de thuisploeg alle kansen miste.

Kortrijk was in de eerste helft de betere ploeg. De ploeg van Leekens nam de wedstrijd stevig in handen en kreeg ook heel wat kansen. Bij de afwerking liep het echter fout voor de thuisploeg.

Al in het eerste kwartier had Leon Benko een uitstekende kans op de 1-0, maar zijn poging werd nog van de lijn gekeerd door Mario Cantaluppi. Verder waren er ook nog kansen voor Belhocine en Ibou. Zij besloten echter naast het doel van Simon Mignolet.

Het stadion werd enkele minuten voor de rust met verstomming geslagen na een onverdiende treffer van STVV. Ibrahim Sidibé had de bal maar in doel te leggen na voorbereidend werk van Peter Delorge.

Hetzelfde spelbeeld na de rust. Kortrijk was heer en meester. De thuisploeg verkwanselde echt elke kans. Leon Benko kreeg de gelijkmaker op een schotel aangeboden van Ibou, maar trapte meters over doel. Een vrije trap van Kums werd dan weer gered door Mignolet.

Sint-Truiden stelde daar nauwelijks of niets tegenover. In de slotfase kreeg Dennis Odoi een tweede gele kaart. De bezoekers slaagden er echter ook met tien in om stand te houden en blijven zo aan de leiding in eerste klasse. (AN)