Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Schiervelde
Janczyk redt Jankovic
Dirk Pieters

Lokeren-coach Aleksandar Jankovic mag zijn aanvaller Janczyk wel heel hard bedanken. De spits van Lokeren zorgde in extremis voor de drie punten op het veld van Roeselare: 1-2.

Jankovic moest absoluut winnen op Roeselare, of zijn C4 lag klaar. In de eerste helft waren het de bezoekers die het beste voetbal op de mat wisten te leggen, maar doelpunten maken zat er niet in. Zowel Janczyk als Malki kregen de bal niet tegen de netten en zo mocht Roeselare gaan rusten met een 0-0 gelijkspel.

In de tweede helft zag het er even heel slecht uit voor Lokeren. Dissa kopte een voorzet van Hellings voorbij doelman Copa: 1-0. Jankovic zag de bui al hangen, maar amper één minuut na de openingstreffer zorgde Malki opnieuw voor hoop door de gelijkmaker binnen te leggen.

In de laatste minuut pakte Janczyk de bal op links mee en schoof die onder Roeselare-doelman Sierens in de verste hoek: 1-2. Het was bibberen en beven, maar Jankovic mag mogelijk nog even de coach van Lokeren blijven. (AN)