Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Luminus Arena
Dissa zorgt voor een punt tegen Genk
Dieter Arens

In een zwakke wedstrijd hebben Racing Genk en Roeselare de punten verdeeld. Joneleit scoorde na bijna tien minuten voor de thuisploeg, maar in de extra tijd kon Dissa de bordjes in evenwicht brengen.

Genk begon goed aan de partij, want al snel maakte Joneleit er 1-0 van na een corner van Buffel. Daarna verwaterde het spel. Alleen El Gaaouri kon nog voor opwinding zorgen, maar hij miste oog in oog met Verhulst.

In het begin van de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Toch kreeg Roeselare plots twee goede kansen. Eerst redde Verhulst een kopbal van Vandenbussche en even later schoot Hellings de bal net naast het doel. Het eerste kansje voor Racing Genk kwam er via Buffel, maar het leer belandde in de armen van Sierens.

Vlak voor het einde kreeg Tözser zijn tweede gele kaart. Genk moest proberen stand te houden. Dat lukte echter niet. Een poging van Huygebaert werd eerst nog afgeblokt, maar diep in de extra tijd liet Dissa de netten toch trillen. Hij schoot de bal van dichtbij in doel.

Beide ploegen schieten met deze uitslag weinig op. Roeselare blijft laatste in het klassement, terwijl Genk in de middenmoot blijft hangen. (AN)