Testwedstrijd velt verdict tussen Algerije en Egypte

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

De ontknoping in groep C van de Afrikaanse WK-kwalificaties is een echte thriller. Egypte won met 2-0 van Algerije en komt op gelijke hoogte. Een testwedstrijd moet beslissen wie er naar het WK mag.

Algerije begon als leider aan de laatste speeldag en had voldoende aan een gelijkspel om zich te kwalificeren voor het WK in Zuid-Afrika. Egypte kon alleen bij een zege met twee doelpunten verschil nog aanspraak maken op een WK-ticket.

Egypte begon in Caïro uitstekend en kwam na twee minuten al op voorsprong via Zaki. In de 95e minuut kopte Meteab de 2-0 tegen de netten.

Dankzij de late treffer komen Egypte en Algerije op gelijke hoogte. Beide ploegen hebben exact dezelfde cijfers. Om uit te maken wie naar Zuid-Afrika mag, spelen Egypte en Algerije woensdag op een neutraal terrein in Soedan een testwedstrijd.

Ahmed Hassan (ex-Anderlecht) was kapitein bij Egypte en speelde de hele wedstrijd. (AN)