Kouemaha: "Doelpunt komt Dahmane toe"

Nico Wieme
| 8 reacties
Kouemaha: "Doelpunt komt Dahmane toe"
Foto: © SC

Dorge Kouemaha brak de match van Club tegen Charleroi open. De Kameroener scoorde het enige doelpunt van de match, maar stak de pluimen op de hoed van spitsbroeder Mohamed Dahmane.

VK: Dorge, hoe analyseer je je invalbeurt?

Kouemaha: “Ik denk dat ik niet slecht ben ingevallen. Ik toonde mij balvast en zorgde voor het nodige gevaar. Ik wil wel mijn eigen prestatie relativeren. De drie punten pakken tegen Charleroi was het belangrijkste.”

 

VK: Wat vond je van de Carolo’s?

Kouemaha: “Een moeilijk te ontwrichten ploeg. Ze speelden heel viriel en hebben ons bij momenten pijn gedaan.”

 

VK: Vorige week tegen Germinal Beerschot stond je in de basis. Nu verzeilde je weer op de bank. Hoe ga je daarmee om?

Kouemaha: “Ik heb in ieder geval geleerd uit mijn fouten. Ik ga niet meer roepen dat ik meer moet spelen. Problemen moet je met mij niet meer verwachten. Dat ik op de bank startte, was de keuze van de coach. Hij weet echter dat ik er ben als hij mij nodig heeft. We spelen de komende weken veel matchen, we hebben iedereen dan ook meer dan nodig.”

 

VK: Heb je je nu volledig aangepast aan Club Brugge?

Kouemaha: “Absoluut. Mijn aanpassingsperiode is maar van korte duur geweest. Van in het begin dat ik hier was, heb ik gescoord: tot nu toe vijf goals in de Jupiler League en twee in de Europa League.”

 

VK: Hoe verklaar je het mindere vormpeil van Club?

Kouemaha: “Een slechte periode kan gebeuren. Je kan onmogelijk een heel seizoen op hetzelfde niveau spelen. Ik hoop dat de trein weer vertrokken is door de zege tegen Charleroi.”

 

VK: Kan blauw-zwart de afwezigheid van enkele spelbepalers opvangen?

Kouemaha: “Zeker. We beschikken over genoeg spelers met de nodige kwaliteiten om de afwezigheid van anderen op te vangen. Onze kern is ruim genoeg. Het maakt geen verschil uit wie speelt.”

 

VK: Zoals je zelf al aangaf, scoorde je tegen de Carolo’s je vijfde competitietreffer. Daarmee word je topschutter bij de Bruggelingen.

Kouemaha: “Ik ben blij dat ik gescoord heb, maar eigenlijk komt deze treffer volledig op naam van Mohamed Dahmane. Hij heeft dat doelpunt met zijn krachtige kopbal volledig zelf afgedwongen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties