Cercle: "Dit is nooit een strafschop"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Cercle: "Dit is nooit een strafschop"
Foto: © SC

De strafschopfase tussen Denis Viane en Mbark Boussoufa zorgde op en naast het veld voor veel ophef. Bij Cercle Brugge was iedereen het er over eens: de bal had nooit op de stip gemogen.

Doelman Bram Verbist neemt nooit een blad voor de mond en verwoordt de groen-zwarte gevoelens waarschijnlijk nog het beste. “Dit is klote. Hier bestaat geen discussie over, dit was geen strafschop”, zegt de Antwerpenaar.

‘Penalty, penalty’

“Als de scheidsrechter de beelden ziet, zal hij dat ook wel beseffen. Boussoufa loopt letterlijk tegen Viane aan terwijl de bal al buiten bereik is.” Verbist ging nog even in discussie met Laurent Colemonts. “Hij was resoluut: ‘Penalty, penalty. Hij blokt Boussoufa.’”

‘Dader’ Denis Viane blijft voorzichtig in zijn uitspraken. “Ik zie Boussoufa afkomen en probeer nog mee te lopen. Hij tikt de bal weg en de bal ligt op de stip. 0-1 of 0-2 bij de rust, het is een groot verschil. Met de mentaliteit die we na rust getoond hebben, zat er dan misschien nog iets in.”

Geen schwalbe

Viane ging na de fase ook nog even praten met Boussoufa. “Hij wou me duidelijk maken dat hij geen strafschop probeerde te versieren. Ik zeg ook niet dat het een schwalbe is, volgens mij glijdt hij gewoon uit.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties