gnkKRC Genk
roeRoeselare
Datum: 23/12/2009 20:30
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Luminus Arena
Roeselare knikkert Genk uit de Beker
Gert-Jan Weyters
| 0 reacties
Roeselare knikkert Genk uit de Beker
Foto: © SC

Bij Racing Genk is de malaise compleet. Na de slechte gang van zaken in de competitie ligt Genk nu ook uit de beker.

Racing Genk kan dus geen vervolg breien aan het bekersucces van vorig jaar. De Limburgers begonnen niet slecht aan de wedstrijd, maar kwamen zoals zo vaak op een achterstand tijdens een betere periode. Samir El Gaaouiri profiteerde van een te slappe dekking en haalde hard uit vanaf de rand van de 16.

De achterstand was meteen het signaal voor de Genkse aanhang om zich tegen de ploeg te keren. Roeselare groeide in de wedstrijd en had het niet moeilijk om stand te houden tegen de thuisploeg.

Genk kwam met vernieuwde moed uit de kleedkamers en dat loonde. Na amper vijf minuten stond de stand weer in evenwicht. Joao Carlos deed zijn naam van scorende verdediger weer alle eer aan. Een hoge bal raakte niet uit de 16 en kwam voor de voeten van de Braziliaan die Jurgen Sierens kansloos liet.

Genk kreeg vleugels en had het betere van het spel, maar kon ondanks enkele uitstekende kopkansen voor Moussa Koita niet scoren. Het gebrek aan scorend vermogen bleek nog maar eens dodelijk te zijn. Enkele minuten voor tijd profiteerde El Gaaouiri van een slechte uitgooi van Davino Verhulst en maakte er met een prachtige lob 1-2 van. In de slotfase werd de frustratie bij Anele te groot en pakte nog rood wegens natrappen.
Herbeleef KRC Genk - Roeselare