Datum: 27/12/2009 20:30
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Regenboogstadion
Flits van Berrier bezegelt lot van Westerlo

Zulte Waregem heeft op de valreep de drie punten gepakt tegen Westerlo. Dankzij een doelpunt van Franck Berrier in de slotminuten doet de fusieclub een gouden zaak in de strijd om de zesde plaats.

Dat het aan de rust nog 0-0 stond, was een klein wonder. Zo voorkwam Yves De Winter enkele keren dat Zulte Waregem op voorsprong klom. Onder meer Taravel kwam dicht bij de 1-0. Aan de overkant was de beste kans voor Ruiz, maar de Colombiaanse aanvaller vond Sammy Bossut op zijn weg.

Pech voor Westerlo overigens, want vlak voor de rust blesseerde Ruiz zich opnieuw. Odita verving de onfortuinlijke aanvaller bij de rust. In de tweede helft vielen er nog amper kansen te noteren. Westerlo kwam nog één keer heel dicht bij de overwinning, maar Ceesay toonde vooral waarom hij géén goalgetter is.

De eerste bal tussen de palen na de rust namens Zulte Waregem kwam er pas in het slotkwartier. Een schot van Ernemann werd makkelijk gepakt door Yves De Winter. Kort voor het einde was er nog een vrije trap van Taravel waar De Winter behoorlijk wat moeite mee had.

Beide teams leken zich neer te leggen bij een gelijkspel, maar dat was buiten Franck Berrier gerekend. De Franse middenvelder nam de bal schitterend mee en verschalkte doelman De Winter met een heerlijk lobje. In blessuretijd miste Dieter Dekelver nog een reuzekans. (AN)