Jacobs: "Er zat meer in dan een gelijkspel"

Steurbaut Kersten
| 11 reacties
Jacobs: "Er zat meer in dan een gelijkspel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht kroop zondagavond in het Ottenstadion door het oog van de naald. Paars-wit kwam 2-0 achter, maar Tom De Sutter bezorgde de competitieleider in extremis toch nog een punt.

“En ik denk dat er gezien de hele wedstrijd zelfs meer in zat”, stelt trainer Ariël Jacbos. "Al vreesde ik na de 2-0 even dat Gent er op de counter nog een derde zou bijprikken." 

Vertrouwen

Jacobs toonde zich tevreden over het vertoonde spel van zijn troepen. “De manier van spelen die de spelers vandaag op de mat hebben gelegd, geeft het vertrouwen van de ploeg weer. Er was een snelle balcirculatie, we stoorden hoog en dwongen kansen af.”

“Bij de rust heb ik mijn spelers gezegd dat ze nog twee keer zouden scoren, maar ik had er geen rekening mee gehouden dat Gent nog een tweede keer zou scoren. Dat was een domper voor de ploeg.”

Anderlecht kreeg twee keer vroeg een doelpunt tegen, een gebrek aan concentratie? “Ik denk dat we ook al vroeg gescoord hebben. Dat is nu eenmaal voetbal. Op het moment van het eerste doelpunt zitten we goed in de wedstrijd en gaat die vrije trap binnen.”

Concentratie

“Bij de tweede treffer staan we te slordig. Wat wel een gebrek aan concentratie is, is dat we na de aftrap een fout moeten maken. De spelers wisten dat Gent met een verre bal zou uitpakken, maar waren er niet op ingesteld.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties