Japan geplaatst, Australië gelijk

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Japan geplaatst, Australië gelijk
Foto: © SC

Japan heeft zich na een zege in Yemen geplaatst voor The Asian Cup. Australië speelde gelijk bij Koeweit.

Japan speelde vanmiddag in Yemen, al had het aan de Aziatische voetbalbond eerder nog gevraagd om de wedstrijd op neutraal terrein te mogen afwerken vanwege terreurgevaar in het Midden-Oosten.

Tegen alle verwachtingen in nam het thuisland de wedstrijd in handen en dat resulteerde in twee doelpunten via Al Aqel en Abbod. Net voor de pauze kon Hirayama (foto) nog milderen.

Diezelfde Hirayama werd uiteindelijk de held van Japan, want na de pauze wist hij nog twee keer de netten te vinden, waardoor Japan uiteindelijk nog met een 2-3 zege ging lopen.

Bahrein versloeg in eigen huis Hong Kong met 4-0. Door deze zeges plaatsen Japan en Bahrein zich in groep A voor de eindronde van The Asian Cup

Australië is nog niet zeker van een plaats op het Aziatische landenkampioenschap. De Australiërs stonden na vijf minuten al 0-2 voor bij Koeweit dankzij goals van Wilkshire en Heffernan. Op het halfuur moest Koeweit zelfs met tien verder na een rode kaart voor Aman.

De zege leek binnen voor The Aussies maar niks was minder waar. Nog voor de pauze lukten Al Enezi en Nasser erin om de situatie recht te trekken. Door dit gelijkspel hebben Koeweit en Australië allebei 8 punten, gevolgd door Oman met 7 en Indonesië met 3. Er is nog één speeldag te gaan. in groep B.

In groep E speeldan Thailand en Jordanië 0-0 gelijk. Iran is al geplaatst, maar zowel Singapore, Thailand als Jordanië komen nog in aanmerking voor de tweede plaats.

In groep C plaatsten Oezbekistan en de VAE zich voor The Asian Cup. De Verenigde Arabische Emiraten wonnen in eigen huis met 1-0 van Maleisië. Oezbekistan speelde niet omdat groep C uitzonderlijk slechts uit drie teams bestaat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties