"Transfer Lestienne goede zaak Club en Belgisch voetbal"

Steurbaut Kersten
| 21 reacties
"Transfer Lestienne goede zaak Club en Belgisch voetbal"
Foto: © SC

Reeds in de jeugdploegen werd hij herhaaldelijk postief geëvalueerd en benaderd. Zijn verdere ontwikkeling gedurende 2009 is Club niet ontgaan.

“Het aanwerven van Maxime Lestienne past volledig in de transferpolitiek die Club volgt”, aldus Jonckheere op de officiële website van blauw-zwart. “We blijven kiezen voor jong, Belgisch en technisch onderlegd.”

Lestienne kon ook rekenen op de interesse uit het buitenland. “Met zijn keuze voor Club Brugge geeft Maxime Lestienne zelf aan dat hij in de opbouw van zijn carrière geen stappen wil overslaan. Dat een jong talent ervoor kiest om in België verder te rijpen, vind ik een goede zaak voor Club Brugge en het Belgische voetbal.”

Jonckheere gelooft in de doorbraak van Lestienne bij blauw-zwart. “Hij is uiteraard nog zeer jong, maar op talent staat geen leeftijd. Lestienne is in mijn ogen een speler die het bij Club kan maken door zijn technisch vermogen, zijn snelheid en zijn uithouding.”

De transfer van Lestienne is geen gewone opportuniteit voor Club Brugge. “Reeds in de jeugdploegen werd hij herhaaldelijk postief geëvalueerd en benaderd. Zijn verdere ontwikkeling gedurende 2009 is Club niet ontgaan”, aldus sportief directeur Luc Devroe.

 

Lestienne krijgt bij Club het nummer 16. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties